Vzdělání

Zveřejněno dne 20. 3. 2018
Přednášky z brněnské historie
V návaznosti na úspěšný cyklus přednášek „BRNO/BRÜNN aneb Procházky městem starého Rakouska" z loňského roku je pro vás i letos připraven seriál tematických večerů s informacemi, které pro vás shromáždil, nastudoval a prezentuje Petr Přikryl. Nově tak v úterý od 19:00 (cca 90 – 120 minut) v Galerii – Klub Art TŘINÁCTKA na Panské 13.


Cyklus Brno 1+1 představí vždy některou z etap historie našeho města v návaznosti na celkový vývoj tehdejší společnosti a dobový politický kontext, plus k tomu navíc pokaždé jednu z významných osobností, jež Brnem prošly a zanechaly tady svou stopu. Přesné tematické zaměření jednotlivých dnů bude vždycky tak trochu překvapením, zatímco jména diskutovaných osobností najdete níže v termínovém přehledu.

20/03/2018 v 19:00 I. Raduit de Souches
03/04/2018 v 19:00 II. Otec a syn Wannieck
17/04/2018 v 19:00 III. Kurt Gödel
24/04/2018 v 19:00 IV. Tomáš Masaryk
(Data dalších pokračování budou naplánována později a zájemci se je včas dozví!)


Redakce
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Petr Klíma
Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny
SmartPress
Neházejte hrách na stěnu. Uvařte z něj skvělou večeři! S novou knihou Petra Klímy objevíte kouzlo moderní veganské kuchyně. A protože zásadní součást zdravého jídelníčku představují bílkoviny, je věnována luštěninám jako jejich kvalitnímu rostlinnému zdroji. Jak ale luštěniny skutečně zařadit do domácího vaření? Jak je správně připravovat, klíčit, fermentovat, skladovat? Co všechno se z nich dá vyčarovat a jaké druhy se na co hodí nejlépe? A hlavně, jak si na nich i s dětmi pochutnat a nikdy se u toho nenudit? Kniha obsahuje téměř 80 skvělých receptů plných „zelených bílkovin“ (saláty a pomazánky – klíčené luštěniny – polévky – hlavní jídla – laskominy a sladká jídla).
Reklama:

Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+