Vnitřní světy

Gendos ? hrdelní zpěv a hudební domorodé nástroje, Stará Pekárna, Brno, koncert, vystoupení

Zveřejněno dne 10. 11. 2009
Gendos – Cesta šamana
Hudební kavárnu Stará Pekárna v listopadu navštíví Gendos. Sibiřský šaman se se svým hudebním vystoupením plným bubnů a hrdelního zpěvu vrací do Brna už po několikáté. Jeho písně jsou plné sibiřského mrazu a můžete v nich najít mystiku šamanské cesty i veselý rytmus cválajícího koně.

Gendos, vlastním jménem Gennadij Chamzyryn, je šaman, řezbář, zpěvák a experimentátor. Toto životní poslání zdědil po svém dědečkovi, a kdykoli může, stále se mu věnuje. Pochází z Tuvy, ale většinu roku ho najdete na koncertech po celé Evropě. Gendos je mistrem kargyraa, nejníže položeného rejstříku hrdelního zpěvu. Mistrně ovládá také hru na několik tradičních nástrojů: grumle homus, šamanský buben dungur, smyčcový nástroj igil, hranatý třístrunný dosphuluur a „harfu" chadagan. Zážitek, který nelze dost dobře popsat – musí se zažít.

Gendos – hrdelní zpěv a hudební domorodé nástroje
Stará Pekárna, Brno
12. listopadu 2009, 20.00


Lucie Prasličáková
Článek otištěn v Kult 11/09
 Přidejte k článku první komentář >> 
Gendos ? hrdelní zpěv a hudební domorodé nástroje, Stará Pekárna, Brno, koncert, vystoupení
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Petr Klíma
Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny
SmartPress
Neházejte hrách na stěnu. Uvařte z něj skvělou večeři! S novou knihou Petra Klímy objevíte kouzlo moderní veganské kuchyně. A protože zásadní součást zdravého jídelníčku představují bílkoviny, je věnována luštěninám jako jejich kvalitnímu rostlinnému zdroji. Jak ale luštěniny skutečně zařadit do domácího vaření? Jak je správně připravovat, klíčit, fermentovat, skladovat? Co všechno se z nich dá vyčarovat a jaké druhy se na co hodí nejlépe? A hlavně, jak si na nich i s dětmi pochutnat a nikdy se u toho nenudit? Kniha obsahuje téměř 80 skvělých receptů plných „zelených bílkovin“ (saláty a pomazánky – klíčené luštěniny – polévky – hlavní jídla – laskominy a sladká jídla).
Reklama:

Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+