Vnitřní světy

Gendos ? hrdelní zpěv a hudební domorodé nástroje, Stará Pekárna, Brno, koncert, vystoupení

Zveřejněno dne 10. 11. 2009
Gendos – Cesta šamana
Hudební kavárnu Stará Pekárna v listopadu navštíví Gendos. Sibiřský šaman se se svým hudebním vystoupením plným bubnů a hrdelního zpěvu vrací do Brna už po několikáté. Jeho písně jsou plné sibiřského mrazu a můžete v nich najít mystiku šamanské cesty i veselý rytmus cválajícího koně.

Gendos, vlastním jménem Gennadij Chamzyryn, je šaman, řezbář, zpěvák a experimentátor. Toto životní poslání zdědil po svém dědečkovi, a kdykoli může, stále se mu věnuje. Pochází z Tuvy, ale většinu roku ho najdete na koncertech po celé Evropě. Gendos je mistrem kargyraa, nejníže položeného rejstříku hrdelního zpěvu. Mistrně ovládá také hru na několik tradičních nástrojů: grumle homus, šamanský buben dungur, smyčcový nástroj igil, hranatý třístrunný dosphuluur a „harfu" chadagan. Zážitek, který nelze dost dobře popsat – musí se zažít.

Gendos – hrdelní zpěv a hudební domorodé nástroje
Stará Pekárna, Brno
12. listopadu 2009, 20.00


Lucie Prasličáková
Článek otištěn v Kult 11/09
 Přidejte k článku první komentář >> 
Gendos ? hrdelní zpěv a hudební domorodé nástroje, Stará Pekárna, Brno, koncert, vystoupení
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Lukáš Hejlík
365 - Gastromapa Lukáše Hejlíka
Došel karamel
Herec Lukáš Hejlík se věnuje blogu Gastromapy už 6 let! Objíždí české luhy a moravské háje a každý den přináší jeden tip na místo, kde se lidé můžou dobře najíst, napít, dát si skvělou kávu nebo něco sladkého. Za ty roky projedl přes milion a půl, navštívil skoro půl druhého tisíce podniků, a tak bylo na čase to posunout dál. Nejdřív vznikla appka a teď i knížka Gastromapy. Jmenuje se 365 - Gastromapa Lukáše Hejlíka, a to hned z několika důvodů – dělal ji 365 dní, má 365 stran, ale především přináší 365 tipů. Kniha má 31 kapitol, jedna vás vezme s sebou na výlet po Česku, další vás zavede na přísnou snídani, na rychlý oběd, na jídlo z foodtrucku nebo za tím největším zážitkem! Ukáže vám místa, kde byste rozhodně žádný skvělý podnik nečekali. Nebo vás nechá proletět se po těch nejlepších kuchyních světa.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+