Time out

Zveřejněno dne 14. 7. 2017
Roztočte jeřáb!
Jak funguje středověký stavební jeřáb? Pojďte se v sobotu 15. července v 15:00 hod. na hrad Špilberk podívat, že síla obyčejné chůze stačí k přemístění několikasetkilového břemene. Musí se jen šlapat v obřích dřevěných kolech jeřábu.



Prohlédnete si jeho funkční repliku, uvidíte, jak se s ním pracuje, a s vyprávěním kurátorů se projdete výstavou Stavba jako Brno. Jeřáb znovu roztočíme 29. července a 12. a 26. srpna, v těchto termínech vždy v 15:00 hod. Ukázky práce se středověkým jeřábem jsou součástí doprovodného programu zmíněné výstavy.

PR
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Jenny Linford
Česnek
Omega
Česnek vzbuzuje již od pradávna v lidech silné emoce – jedni jej milují, druzí nenávidí. Navzdory tomuto rozporu si v průběhu věků vybudoval takřka kultovní status, a to nejenom jako kulinářská ingredience, ale i jako přírodní lék, posilovač imunity a ochrana proti upírům i jiným zlým silám. Jeho charakteristická chuť a aroma, jež zvládnou dodat tolik potřebný „šmrnc“ téměř jakémukoli pokrmu, z něj udělala neocenitelnou součást každé spíže. Díky 65 nápaditým receptům, které dala dohromady kulinářská publicistka Jenny Linford, se i vy naučíte vařit s mnoha druhy a odrůdami česneku, jež se liší velikostí, pronikavostí i barvou.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2018 Radek Holík
Google+