Time out

Zveřejněno dne 25. 8. 2017
Čejkovické bylinkové slavnosti
První zářijová neděle (3. 9. 2017) patří tradičně Čejkovickým bylinkovým slavnostem. Brány společnosti SONNENTOR se letos návštěvníkům otevřou již po osmé, aby si užili den plný příjemných vůni, ochutnávek čajů a bohatý program pro děti i dospělé. Při zážitkové exkurzi ve výrobě čajů mohou shlédnout zrození nálevového sáčku a při poslechu cimbálové muziky oslavit se SONNENTOREM jubilejní 25. výročí od jeho založení.



Letošní osmý ročník se ponese v duchu oslav 25. výročí od založení českého SONNENTORU. V čejkovickém areálu, který se nachází nad Templářskými sklepy v prostředí okolních vinohradů, se mohou návštěvníci těšit na zážitkovou exkurzi ve výrobě čajů a nahlédnout do tajů výroby nálevového čajového sáčku, od výkupu bylinek přes jejich zpracování až po samotné balení. Všudypřítomná dobrá nálada, příjemné prostředí, milí lidé, báječné bioprodukty a zajímavý program pro děti i dospělé přilákali minulý rok více než 8000 návštěvníků.

Součástí letošního bohatého programu bude připraven tradiční biojarmark, odborné přednášky Margit Slimákové o zdravém stravování, diskuze s pěstiteli a četné ochutnávky čajů. Zvláště pro děti, ale také dospělé zde bude připraveno divadelní představení Víti Marčíka, dále vystoupení dětského folklorního souboru a spousta dalších zajímavých i naučných aktivit a tradičních řemesel. Ti, kteří si budou chtít vychutnat opravdu vytříbené čajové speciality, vynikající dezerty, domácí zmrzlinu nebo jedinečnou kávu s láskou připravenou od našich baristů, mohou zavítat do útulného prostřední našeho čajového salonu s kavárnou Čas na čaj. Ty, kteří se budou chtít pokochat krásným výhledem do okolí, čeká v areálu SONNENTOR Vyhlídka na výsluní. V Přírodní zahradě sv. Hildegardy si zase můžete vyzkoušet znalosti bylin
Návštěvníci se mohou osobně setkat a popovídat si se zakladatelem rakouského SONNENTORU nebo s českými zástupci o návratu ke kořenům, o spolupráci s bio pěstiteli a farmáři i o férových a přímých projektech SONNENTORU po celém světě.

Všudypřítomná vůně máty, meduňky, citronové trávy nebo kardamomu společně s tradiční Varmužovou cimbálovou muzikou dokreslí pohodovou a přátelskou nedělní atmosféru. Občerstvení bude zajištěno společností Rebio, provozovatelem vegetariánských biorestaurací v Brně. Na závěr dne bude připravena zajímavá tombola. Vstup zdarma.

Čejkovické bylinkové slavnosti

3. září 2017 od 10:30 hod.

Čejkovice u Hodonína

www.sonnentor.cz


Eva Svobodová
Článek otištěn v Kult 07/17
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Jenny Linford
Česnek
Omega
Česnek vzbuzuje již od pradávna v lidech silné emoce – jedni jej milují, druzí nenávidí. Navzdory tomuto rozporu si v průběhu věků vybudoval takřka kultovní status, a to nejenom jako kulinářská ingredience, ale i jako přírodní lék, posilovač imunity a ochrana proti upírům i jiným zlým silám. Jeho charakteristická chuť a aroma, jež zvládnou dodat tolik potřebný „šmrnc“ téměř jakémukoli pokrmu, z něj udělala neocenitelnou součást každé spíže. Díky 65 nápaditým receptům, které dala dohromady kulinářská publicistka Jenny Linford, se i vy naučíte vařit s mnoha druhy a odrůdami česneku, jež se liší velikostí, pronikavostí i barvou.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2018 Radek Holík
Google+