Jídlo

Zveřejněno dne 28. 7. 2019
Komár kafe – káva, která bodne
U zastávky Sušilova je najdete teprve od ledna tohoto roku. Nabídka i koncept však mají své kořeny mnohem hlubší. Před čtyřmi lety začínal majitel a barista Honza Komárek s konceptem kávového okýnka s názvem Komár kafe na konečné zastávce Lesná. Již tenkrát jsme ho navštívili a ocenili nejen nabídku kvalitně připravované jednodruhové kávy a jednoduchých svačin do ruky, ale i jeho nehynoucí úsměv a optimismus. Kávu, koláče i rohlíčky jste si zde mohli dopřát od brzkých ranních hodin, a to nejen s sebou, ale i na stojáka u malého stolečku u okýnka.



Od roku 2017 jste Honzu mohli potkávat častěji na nové adrese, a sice v Černých polích v parku při náměstí SNP. Kávové okýnko na Lesné fungovalo sice i nadále, ale majitel toužil po kavárně s možností posezení a širší kavárenskou nabídkou včetně vlastních dortů. Ačkoliv se mu to zde částečně splnilo, místo mělo své limity. V prosinci 2018 se proto chopil nové příležitosti a ve spolupráci s kolegyní Lenkou, známou pod značkou Lenkapeče, se dali do rekonstrukce bývalé samoobsluhy v Kounicově ulici při zastávce Sušilova.

Se startem tohoto roku zde otevřeli vyhlášený espresso bar s výběrovou kávou i kavárenskými dezerty. O víkendech se stali vyhledávaným místem díky svým brunchům, ale i v týdnu se sem hodně chodí, třeba na snídaně. Chcete-li mít jistotu místa, neváhejte si udělat rezervaci předem, neprohloupíte. S příchodem letních měsíců prostor sdílí také se zmrzlinářem, který pod značkou Ještě jednu nabízí skutečně prvotřídní zmrzlinu.

Na jednom z espresso mlýnků najdete standardně kávu od brněnské pražírny Fiftybeans, na druhém se kávy průběžně obměňují, stejně jako na filtrech. Otevřeno je zde od úterka do neděle mezi 8. a 20. hodinou, a nemáte-li později odpoledne již na kávu chuť, vychutnejte si skleničku vína nebo nějakou limonádu. Kdybyste snad raději chtěli posedět v nedalekém parku, k zapůjčení zde mají také piknikové deky.

Takže se stavte na kafe, které bodne, a věřím, že i vy budete odcházet i vracet se s úsměvem.

https://www.facebook.com/komarkafeespressobar/

Kačka Eichi Bilíková
Článek otištěn v Kult 07/19
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Danka Šárková
Krkonošská kuchařka
Anahita
Dnes tato KRKONOŠSKÁ regionální kuchařka nabírá opět na oblíbenosti, jelikož mnoho z nás chce vařit ze surovin, které jsou u nás v Česku vypěstované. Zkuste si připravit typické kyselo, hladkou ančku, hubovec nebo upéct rozcuchanou nevěstu. Hodně receptů je vegetariánských, protože maso bylo vzácné. Zajímavý je též finanční rozpočet, kdy zjistíte, že za relativně málo peněz se dá velice chutně uvařit.
Reklama:

Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2021 Radek Holík
Google+