Menu

Zveřejněno dne 10. 3. 2019
Ty nejvíc funky donuty z Brna
Vysvětlovat, co je to donut, je v dnešní době, věřím, zcela zbytečné. Víme to všichni, nejen díky Homeru Simpsonovi. Americká kobliha původem z Holandska, charakteristická tím, že má polevu zásadně nahoře, nikoli uvnitř, jako je tomu u české koblihy, se těší rostoucí oblibě i u nás v Brně. A je-li k tomu navíc tak trochu funky, udělá radost všem.



Funky Donuts v Brně fungují od roku 2017. Na startu jste si je mohli objednat pouze přes Dáme jídlo, poté pořídili kouzelný vozík s kolem a začali jezdit také po venkovních akcích a festivalech. Funky Donut, Reesees Peanut Kick, Pistachio Bomb a další. To jsou kynuté poklady, které se staly stálicemi jejich nabídky. Kromě 16 druhů se však pravidelně objevují i tematické limitované edice.

Donuty z kvalitních surovin, s polevami jedině z belgické čokolády, s nápaditými a hravými posypy i příchutěmi, sladké, ale ne přeslazené, často i hodně svěží, vždy však hravé a třpytivé. Klidně i (a ne jen jako) ze zlata. Bez legrace! U Funky Donuts si můžete objednat i donut z pravého zlata! Že nevěříte? Stojí 300 korun a je z plátkového 16karátového zlata. V podobě tzv. Donut Wall mohou tito krasavci, ať už větší, či menší, zlatí, nebo pestrobarevní, zpestřit také vaši akci – svatbu, večírek nebo třeba oslavu.

Chcete-li se dozvědět a hlavně ochutnat více, zastavte se za těmito brněnskými americkými koblížky v ulici Kobližná 64/10 nebo v Lidické 28. Kromě skvělých donutů si zde můžete dát také různé americké limonády, které běžně v obchodech neseženete, nechybějí ani kávy, dle amerického stylu filtrované. Batch brew si zde nejčastěji dopřejete z kávy od české pražírny La Bohéme Café.

https://www.facebook.com/FunkyDonutsBrno/
Kobližná 64/10 - otevřeno po – pá 9.30 – 18.00
Lidická 28 - otevřeno po – pá 10.00 – 18.00
Jinak na objednávku k vám domů, na akci i do kanceláře.


Kačka Eichi Bilíková
Článek otištěn v Kult 03/19
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Pavel Sedláček
Exotické koření s recepty
Grada
Unikátní a bohatě ilustrovaná publikace má za cíl seznámit zájemce o koření, a celkově o vaření, s jednotlivými druhy exotických bylinek, koření a jejich směsí. Nedílnou součástí knihy jsou i recepty, které vždy obsahují nejméně jedno z uváděných koření. Kniha má v dnešní době své bohaté opodstatnění, neboť se setkáváme se širokou nabídkou exotického koření ať již prodávaného na našem trhu, nebo dovezeného ze zahraničí. S jeho správným rozlišením a použitím si však zatím poradí jen velmi málo kuchařů či kuchařek, a to i z řad profesionálů, přestože se ho snaží v hojné míře při přípravě jídel používat.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+