Menu

Zveřejněno dne 13. 11. 2018
Selské delikatesy jako dárek
V autentické řecké taverně Athena si nejen pochutnáte na výtečné řecké kuchyni v podobě musaky, gyrosu a dalších specialitách, ale zároveň si odsud můžete odnést netradiční dárek ve formě selských delikates.



O jaké delikatesy se jedná? Jsou to speciální domácí vína, například šalvějové, třešňové, ořechové a další. Dále domácí sirupy, třeba jahodový nebo šalvějový. A v neposlední řadě dobroty ze zabíjačky, tlačenku, nakládaná masíčka, hořčici či nakládaná vajíčka. Vše je vyráběno na základě hanáckých receptů po prababičce majitele bistra Michala Koláře. Základem jednotlivých receptů jsou bylinky, které se pěstují tradičním způsobem bez chemie. Doslazuje se pouze medem!

Všechny selské delikatesy se vyrábějí s láskou, v malých sériích, ručně a z vlastních domácích zdrojů. Ochutnán se nabízí v bistru, a pokud se rozhodnete jimi někoho obdarovat, můžete si je odnést v pěkném dárkovém balení – v krabici i v bedýnce. Základem takového balení může být víno, sirup a nějaká selská dobrota, ale i jakákoliv jiná kombinace. Tímto netradičním dárkem potěšíte a překvapíte nejen pod vánočním stromkem, ale určitě jej ocení také vaši obchodní partneři.

Pokud tedy chcete vědět, jak chutná třeba levandulové víno či domácí tlačenka... Přijďte ochutnat!

Kde: Štefánikova 4, Brno
Otevírací doba: pondělí – sobota 11.00–23.00
Web: www.tavernaathena.cz a www.selskedelikatesy.cz

Radek Holík
Článek otištěn v Kult 11/18
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Lucie Tučková
Sítem slov
Novela Bohemica
Poutavá kniha romanistky Lucie Tučkové je osobitým vhledem do moderní české literatury s přesahy do 19. století a také do francouzské a italské oblasti. Autorka se přibližuje ke spisovatelům, kteří ji hluboce oslovují, a vybírá si podstatná témata, která nebývají v jejich díle na první pohled zřejmá, anebo se s nimi literární kritika doposud mnoho nezabývala. Texty přitom originálně osvětlují ve většině případů tvorbu spisovatelů, které řadíme mezi velikány naší literatury, mezi nimiž jsou i Julius Zeyer, Jakub Deml, Zbyněk Hejda, Pavel Zajíček anebo Bohumil Hrabal, z francouzské literatury např. Henri Pourrat či Marie Noël. Svěží, čtenářsky přístupnou a formulačně přesnou knihu dokresluje řada neznámých či dosud vzácně publikovaných fotografií a několik překladů coby ukázek z díla.
Reklama:

Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2020 Radek Holík
Google+