Jídlo

Zveřejněno dne 13. 11. 2018
Selské delikatesy jako dárek
V autentické řecké taverně Athena si nejen pochutnáte na výtečné řecké kuchyni v podobě musaky, gyrosu a dalších specialitách, ale zároveň si odsud můžete odnést netradiční dárek ve formě selských delikates.



O jaké delikatesy se jedná? Jsou to speciální domácí vína, například šalvějové, třešňové, ořechové a další. Dále domácí sirupy, třeba jahodový nebo šalvějový. A v neposlední řadě dobroty ze zabíjačky, tlačenku, nakládaná masíčka, hořčici či nakládaná vajíčka. Vše je vyráběno na základě hanáckých receptů po prababičce majitele bistra Michala Koláře. Základem jednotlivých receptů jsou bylinky, které se pěstují tradičním způsobem bez chemie. Doslazuje se pouze medem!

Všechny selské delikatesy se vyrábějí s láskou, v malých sériích, ručně a z vlastních domácích zdrojů. Ochutnán se nabízí v bistru, a pokud se rozhodnete jimi někoho obdarovat, můžete si je odnést v pěkném dárkovém balení – v krabici i v bedýnce. Základem takového balení může být víno, sirup a nějaká selská dobrota, ale i jakákoliv jiná kombinace. Tímto netradičním dárkem potěšíte a překvapíte nejen pod vánočním stromkem, ale určitě jej ocení také vaši obchodní partneři.

Pokud tedy chcete vědět, jak chutná třeba levandulové víno či domácí tlačenka... Přijďte ochutnat!

Kde: Štefánikova 4, Brno
Otevírací doba: pondělí – sobota 11.00–23.00
Web: www.tavernaathena.cz a www.selskedelikatesy.cz

Radek Holík
Článek otištěn v Kult 11/18
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Jaroslav Foglar
Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Jana Fischera
ALBATROS
Kultovní český komiks, který milují celé generace malých i dospělých čtenářů, přichází v nové podobě. Rychlé šípy září, jak jste je ještě neviděli a plní tak přání svého výtvarníka Jana Fischera. Navíc poprvé ve všech variantách, které spolu s J. Foglarem vytvořili. Soubor vychází i s rozsáhlým doslovem T. Prokůpka v unikátní grafické úpravě Martina T. Peciny.
Reklama:

Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2021 Radek Holík
Google+