Menu

Zveřejněno dne 13. 11. 2018
Selské delikatesy jako dárek
V autentické řecké taverně Athena si nejen pochutnáte na výtečné řecké kuchyni v podobě musaky, gyrosu a dalších specialitách, ale zároveň si odsud můžete odnést netradiční dárek ve formě selských delikates.



O jaké delikatesy se jedná? Jsou to speciální domácí vína, například šalvějové, třešňové, ořechové a další. Dále domácí sirupy, třeba jahodový nebo šalvějový. A v neposlední řadě dobroty ze zabíjačky, tlačenku, nakládaná masíčka, hořčici či nakládaná vajíčka. Vše je vyráběno na základě hanáckých receptů po prababičce majitele bistra Michala Koláře. Základem jednotlivých receptů jsou bylinky, které se pěstují tradičním způsobem bez chemie. Doslazuje se pouze medem!

Všechny selské delikatesy se vyrábějí s láskou, v malých sériích, ručně a z vlastních domácích zdrojů. Ochutnán se nabízí v bistru, a pokud se rozhodnete jimi někoho obdarovat, můžete si je odnést v pěkném dárkovém balení – v krabici i v bedýnce. Základem takového balení může být víno, sirup a nějaká selská dobrota, ale i jakákoliv jiná kombinace. Tímto netradičním dárkem potěšíte a překvapíte nejen pod vánočním stromkem, ale určitě jej ocení také vaši obchodní partneři.

Pokud tedy chcete vědět, jak chutná třeba levandulové víno či domácí tlačenka... Přijďte ochutnat!

Kde: Štefánikova 4, Brno
Otevírací doba: pondělí – sobota 11.00–23.00
Web: www.tavernaathena.cz a www.selskedelikatesy.cz

Radek Holík
Článek otištěn v Kult 11/18
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Anselm Grün
Rok plný štěstí. Pozitivní myšlenky pro každý den
Pragma
Najděte ve svém životě konečně klid, každý den se na chvilku usaďte a užívejte si života. Co je pro to nutné? Například přesně tato krásná kniha od Anselma Grüna. Autor pro vás připravil inspirativní myšlenky pro každý den v roce, u kterých se zastavíte a uvědomíte si krásu a smysl života. Tyto motivační texty vás budou provázet po celý rok a poslouží jako balzám v našem současném hektickém životě.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+