Menu

Zveřejněno dne 10. 10. 2018
Futurum FOOD FEST
Přijďte 19. a 20. října na Futurum FOOD FEST a ochutnejte vybrané kulinářské speciality z celého světa. Futurum se už počtvrté promění v pouliční festival plný lákavých vůní a dobrého jídla. Připravte si chuťové pohárky na lahodné pokrmy z celého světa, od Ameriky až po exotickou Asii, včetně vyhlášených francouzských dobrot a české klasiky. Své umění vám představí přední brněnské podniky – Pablo Escobar, Red Piranha, Kafe & Kobliha a spousta dalších.



Milovníky asijské a orientální kuchyně potěší thajská jídla, která připraví Red Piranha, nebo jihoindické speciality od Cochin Café. Nic podobného v Brně, a dost možná v celé České republice, neochutnáte. Pro příznivce extrémnějších a méně tradičních chutí si Klub cestovatelů připraví sarančata na červeném víně a další hmyzí speciality.

Chybět nebude ani největší hit loňského ročníku – proslulé burgery od Pablo Escobara. Čeká vás pořádná porce hovězího masa v lahodné máslové bulce, čerstvá zelenina a poctivá domácí omáčka.
Kdo nechce cestovat, může zůstat v Evropě a dát si třeba hovězí po burgundsku s domácí bagetkou nebo francouzský koláč quiche od Lec Kůk v tandemu s Meet & Eat. A pokud nedáte dopustit na českou kuchyni, nesmíte minout stánek konceptu DEBUT, kde vaše chutě ukojí čerstvá zvěřina na černém pivu. Ale pozor! Zvěřina bude pouze v sobotu.

Zapít to můžete třeba Šalinou z minipivovaru Albert nebo dobrým vínem. Pro řidiče a děti nebude chybět nealko a čerstvé džusy. Jako sladkou tečku si pak můžete dát něco od Cupcakekárny nebo od Kafe & Kobliha.

A jedna skvělá zpráva na závěr: Za žádné jídlo tady nedáte víc než stovku! Těšíme se v pátek a v sobotu 19. a 20. října ve Futuru.

Futurum FOOD FEST 2018
Obchodní centrum Futurum Brno
19. a 20. října 2018
www.futurumbrno.cz

PR
Článek otištěn v Kult 10/18
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Petr Klíma
Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny
SmartPress
Neházejte hrách na stěnu. Uvařte z něj skvělou večeři! S novou knihou Petra Klímy objevíte kouzlo moderní veganské kuchyně. A protože zásadní součást zdravého jídelníčku představují bílkoviny, je věnována luštěninám jako jejich kvalitnímu rostlinnému zdroji. Jak ale luštěniny skutečně zařadit do domácího vaření? Jak je správně připravovat, klíčit, fermentovat, skladovat? Co všechno se z nich dá vyčarovat a jaké druhy se na co hodí nejlépe? A hlavně, jak si na nich i s dětmi pochutnat a nikdy se u toho nenudit? Kniha obsahuje téměř 80 skvělých receptů plných „zelených bílkovin“ (saláty a pomazánky – klíčené luštěniny – polévky – hlavní jídla – laskominy a sladká jídla).
Reklama:

Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+