Menu

Zveřejněno dne 9. 9. 2018
Bistro Natutti
Otevřeli teprve v létě, ale jako by sem prostě patřili. Dříve zde bylo bistro Le Social, vyhlášené svými poctivými burgery, po delší pauze zavřený prostor při zastávce Úvoz oživilo nové nápadité bistro zcela odlišného ducha i nabídky.



Již pár dní od první bábovky umístěné ve dveřích to v bistru vonělo kávou. Vše, co potřebujete, bylo připraveno. Kdo to tady znal dříve, bude jistě překvapen, jak prostorně najednou působí první vstupní místnost. Tou však místo pro veřejnost končí. Z dalších částí se stala výrobna, jejíž zázemí využívají také cukrárny Tutti Fruti i Božský kopeček. Natutti bistro si navrhl majitel Milan Blatný sám. Nutno podotknout, že bistro má přes svou čistotu a minimalismus prostě šmrnc, ale taky vtip.

Posedí si tady přibližně deset lidí. Co se kapacity týče, prostor se zmenšil. Část z něj slouží jako výrobna dobrot, například vyhlášené brněnské veganské zmrzliny.

Prostoru vévodí La Marzocco La Strada. Nápoj si můžete vychutnat jak coby milovníci jednodruhových káv, tak jako zastánci tradičního italského espressa. Jednodruhové kávy zde průběžně střídají z pražírny Tress Cabezas (nebo-li Tři hlavy). Tato pražírna působí od roku 2002 v Berlíně a v Brně ji můžete ochutnat pouze zde. Značkou kávy na druhém mlýnku je Marzotto.

Kávu jsem si užila, stejně jako návštěvu v podniku s milou a pozornou obsluhou, velmi příjemnou nabídkou i atmosférou.

Natutti bistro
Úvoz 80, Brno 
Po – Pá 9.00 – 18.00
www.facebook.com/natuttibrno/ 

Kačka Eichi Bilíková
Článek otištěn v Kult 09/18
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková
Máme to rádi zdravě
Břicháč Tom
Nová kniha Břicháče Toma „Máme to rádi zdravě“ vám opět přináší spoustu nových originálních receptů do vaší kuchyně. Jednoduchá, zdravá, a přesto výborná jídla, na kterých si pochutná celá rodina. A hlavně, tento způsob vaření vás začne bavit! Celá kniha je přehledně rozdělena do 7 kapitol. Najdete v ní vše od snídaní, přes svačiny, polévky, obědy, večeře až po zdravé mlsání.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2018 Radek Holík
Google+