Menu

Zveřejněno dne 15. 11. 2017
The Roses Beer&Coffee
Jste-li v Brně noví nebo vás zajímá, co za nové podniky se v Brně vylíhlo přes léto, svezte se šalinou (tramvají alebo električkou) číslo 12. Za celých 18 minut můžete přímo u zastávky Červinkova objevit a poznat heroes z The Roses Beer&Coffee.

The Roses Beer&Coffee je nový krásný podnik otevřený teprve na konci srpna 2017, přesto je na svém místě a krásně do něj zapadá. Je kombinací denní kavárny s výběrovou kávou a odpoledního a večerního pivního baru s mini- a mikropivovary.

Provoz má příjemnou otevírací dobu od 8:00 do 23:00 hod. Ranní káva vám bezpochyby zpříjemní a chuťově naladí den, a máte-li chvíli, okoření vám jej také svým příběhem, protože zde se na mlýnku pravidelně obměňují kávy jak z lokálních pražíren, tak z celého světa. Vybrané dezerty, přes oběd polévka, to je skutečně pohoda v Králově Poli.

Za konceptem podniku stojí osmnáctiletý brněnský barista Vojta Růžička, který kávě propadl už ve svých dvanácti letech (2011): „V roce 2015 jsem se zúčastnil soutěže barista Týdne kávy a skončil jsem na čtvrtém místě. V roce 2016 jsem poprvé soutěžil na Baristovi roku, tam jsem obsadil desáté místo. Letos jsem na Baristovi roku soutěžil znovu, umístil jsem se na místě sedmém.“

My jsme si při naší návštěvě pochutnali na promyté Ethiopii Binitu Ambela od maďarské pražírny Casino Mocca. No a pokud jste snad poslední větě příliš nerozumněli, neváhejte se zeptat, oni vám zde tu rádi vysvětlí. Ač u piva se dá večer debatovat jistě i o jiných věcech...

The Roses Beer&Coffee
Purkyňova 116
Po–pá: 8:00–23:00, víkendy zavřeno


Kateřina Eichlerová
Článek otištěn v Kult 11/17
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Radomír Socha
Houbaříme od jara do zimy
Brázda
Kniha zahrnuje hlavně ty rostoucí druhy hub, které by se měli nováčci v houbaření naučit dobře znát a tak bezpečně rozlišit chutné jedlé houby od jejich jedovatých dvojníků. Druhy hub jsou v knize seřazeny podle doby jejich růstu, takže se houbaři seznámí s následností jejich výskytu od jara do zimy – jakýmsi „houbařským kalendářem“. Začínající houbaři mladší generace si v interaktivní části na konci knihy navíc procvičí i své znalosti získané její četbou.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+