Menu

Zveřejněno dne 12. 9. 2017
Dvakrát Koffein
Brno, město kávy i kaváren, místo, ve kterém narazíte na kvalitní kavárnu dnes již téměř na každém rohu, a to velmi často na kavárny zcela odlišné a originální. Není proto snad vůbec překvapením, že právě zde mohou téměř ve stejném čase vzniknout kavárny se stejným názvem, přitom s velmi odlišným konceptem. Protože v Brně #kavaspojuje. Dnes vás blíže seznámíme s podniky s názvem Koffein.

První z nich je maličký a nachází se na adrese Panská 13. Na kávě si zde pochutnáte z nové maličké brněnské pražírny farář & holič. Nejen z jejich kávy si zde můžete dát jak espresso, tak zejména kávu filtrovanou. Zakoupit můžete také s sebou kávu zrnkovou, která je zde nabízena nejen od lokálních pražíren, ale i od těch zahraničních, jako jsou například white label coffee.

Za běžnou kávu zde zaplatíte doslova pár korun, za výběrovou dle své libovůle, přičemž průměrná cena espressa je evidována na displeji v kavárně. Tipnete si, jak je aktuálně vysoká?
 
Druhý Koffein vystřídal legendární  kavárnu Tři ocásci, která se z důvodu neprodloužení nájemní smlouvy přesunula na třídu Kapitána Jaroše 18. Prostor prošel velmi příjemnou rekonstrukcí, a ač je stávající podoba moderní a tzv. fresh, prostor je velmi přívětivý a budete se v něm cítit dobře. Káva je zde skutečně báječně vyladěná. Koffein na Gorkého 37 pravidelně střídá kávy z nabídky české pražírny Nordbeans. Při naší návštěvě jsme ochutnali kávu z Kolumbie a jak z espressa, tak z cappuccina připraveného zkušeným baristou jsme byli upřímně nadšeni.
 
A jaký (K)koffein je ten váš srdcový? Ochutnejte spolu s námi nabídku kaváren i pražíren při festivalu Týden kávy, který se letos již po sedmé bude konat od 1. října k oslavám Mezinárodního dne kávy. #kavaspojuje #tydenkavy #nenechtesiujit

Kateřina Eichlerová
Článek otištěn v Kult 09/17
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Pavel Sedláček
Exotické koření s recepty
Grada
Unikátní a bohatě ilustrovaná publikace má za cíl seznámit zájemce o koření, a celkově o vaření, s jednotlivými druhy exotických bylinek, koření a jejich směsí. Nedílnou součástí knihy jsou i recepty, které vždy obsahují nejméně jedno z uváděných koření. Kniha má v dnešní době své bohaté opodstatnění, neboť se setkáváme se širokou nabídkou exotického koření ať již prodávaného na našem trhu, nebo dovezeného ze zahraničí. S jeho správným rozlišením a použitím si však zatím poradí jen velmi málo kuchařů či kuchařek, a to i z řad profesionálů, přestože se ho snaží v hojné míře při přípravě jídel používat.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+