Menu

Zveřejněno dne 6. 8. 2017
Zlepšíme Brno pomocí dobrých skutků?
Na začátku června se na Zelném trhu objevil vůbec první stánek DobroKáva. Mobilní vozík s červenou stříškou vábí úsměvy komunikativní obsluhy i heslem „Zde se neplatí penězi, ale dobrými skutky“. Jak to celé funguje a jakou kávu si tu můžete vychutnat? Zjistěte s námi.



Věříte, že dobré skutky plodí další? Že usmát se, poděkovat, být ohleduplný nebo pomoci neznámým lidem může dělat svět hezčím? Pokud ano, nejste sami. Věří tomu také mladý úspěšný podnikatel, který za projektem stojí.

Stánek DobroKávy můžete navštívit ve všední dny od 9 do 17 hod. v pravém horním rohu náměstí. Za jednu kávu zde „zaplatíte“ jedním dobrým skutkem. Vše je založeno na důvěře, bez té to fungovat nemůže. Jaký dobrý skutek vykonáte, si vyberete z inspirační tabule, ti odvážnější mohou vylosovat sušenku se zadáním. Můžete ho samozřejmě vymyslet také sami.

O své dobré skutky i reakce na ně se lze podělit na www.dobrokava.cz, stejně jako to udělala neznámá paní: „Definovat dobrý skutek je velmi diskutabilní. Mnoho věcí, ke kterým DobroKáva nabádá, považuji za běžné, ale uznávám, že v dnešní společnosti bohužel běžné nejsou. Díky za tento počin i motivování lidí k tomu, aby se chovali slušně k sobě navzájem. Ať se daří dělat Česko lepším. Díky vám jsem překonala samu sebe a květinu od vás jsem věnovala neznámé osamělé dámě, které jsem pomohla s nákupní taškou. Ta radost za to stála! Díky!“

S kávou, kterou jsme za dobré skutky dostali, jsme byli spokojeni. Baristé přípravu zvládají i ve venkovních podmínkách. Káva je chuťově konzervativní, ale vyvážená a dobrá. Budete-li chtít, její značku vám na stánku prozradí, ale o ní to tentokrát vlastně vůbec není. A co vy? Už jste dnes nějaký dobrý skutek vykonali?


Kateřina Eichlerová
Článek otištěn v Kult 07/17
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Radomír Socha
Houbaříme od jara do zimy
Brázda
Kniha zahrnuje hlavně ty rostoucí druhy hub, které by se měli nováčci v houbaření naučit dobře znát a tak bezpečně rozlišit chutné jedlé houby od jejich jedovatých dvojníků. Druhy hub jsou v knize seřazeny podle doby jejich růstu, takže se houbaři seznámí s následností jejich výskytu od jara do zimy – jakýmsi „houbařským kalendářem“. Začínající houbaři mladší generace si v interaktivní části na konci knihy navíc procvičí i své znalosti získané její četbou.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+