Menu

Zveřejněno dne 17. 5. 2017
V Brně se bude ochutnávat celé Česko

V sobotu 20. května zavítají na hrad Veveří u Brna milovníci jídla, delikates a zábavy. Čeká zde na ně jednodenní festival Ochutnej Česko.



Ochutnávat se zde bude všemi smysly. Uši potěší tradiční české písně a nástroje, jako jsou dudy nebo harmonika. Na ústa čeká více než dvacítka stánků s pochutinami z České republiky. Hmat návštěvníci využijí na řemeslném trhu, kde si bude možné vyzkoušet ruční výrobu papíru nebo kovaných šperků. Kromě jídla a pití na návštěvníky čekají soutěže, kuchařská show nebo prohlídka hradeb.  Chybět nebude ani program pro děti. Na ty kromě tradičních českých bonbónů a pamlsků čeká divadlo nebo šifrovací hra po hradě.

Rodinný festival Ochutnej Česko je zaměřen na gastronomii naší země. Cílem akce je představit tradiční výrobky a jídla z nich vytvořená. Návštěvníci tak budou moci ochutnat sýry z Beskyd, vína z Moravy, pivo z různých koutů České republiky nebo naše nejlepší masné výrobky. „Snažili jsme se od každého sortimentu vybrat jednoho až dva producenty, tak aby návštěvníci mohli ochutnat opravdu celou Českou republiku během jednoho dne,“ říká jeden z organizátorů Pavel Pichler.

Akce představí i jednotlivé regiony a turistické atrakce. Prezentovat se zde budou vybrané hrady, města, destinace nebo zábavní parky.

Více informací na www.ochutnejcr.cz.

PR
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Jenny Linford
Česnek
Omega
Česnek vzbuzuje již od pradávna v lidech silné emoce – jedni jej milují, druzí nenávidí. Navzdory tomuto rozporu si v průběhu věků vybudoval takřka kultovní status, a to nejenom jako kulinářská ingredience, ale i jako přírodní lék, posilovač imunity a ochrana proti upírům i jiným zlým silám. Jeho charakteristická chuť a aroma, jež zvládnou dodat tolik potřebný „šmrnc“ téměř jakémukoli pokrmu, z něj udělala neocenitelnou součást každé spíže. Díky 65 nápaditým receptům, které dala dohromady kulinářská publicistka Jenny Linford, se i vy naučíte vařit s mnoha druhy a odrůdami česneku, jež se liší velikostí, pronikavostí i barvou.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2018 Radek Holík
Google+