Menu

Zveřejněno dne 17. 6. 2017
Vaření hravě a sezamová semínka

Ve škole Vaření hravě v Brně-Židenicích se naučíte nejen hravě vařit chutné jídlo, ale díky pravidelným kurzům pro dospělé a děti se naučíte „uvařit si“ také zdravé stravovací návyky a mnoho vzácných společných chvil u rodinného stolu. I vám půjde vaření hravě!



Se sezamovými semínky se často setkáváme na nejrůznějších druzích pečiva a také ve formě oblíbené sezamové pochoutky „sezamky“. Vyrábí se z nich i sezamová pasta, která se nazývá tahini.
Jedná se o malinká, drobná semínka bílé či zlatavé barvy, ale ve světě existují i v barvě hnědé a černé, ta jsou velmi podobná semínkům lněným.

Sezamová semínka jsou považována za jedna z nejzdravějších vůbec. Obsahují až 60 % oleje, který je velice zdravý. Jsou velmi prospěšná k prevenci a léčbě osteoporózy, zlomenin kostí, chrupavek, páteře a zubů. Obsahují karoten v kombinaci s hořčíkem, fosforem, vitamínem B, vápníkem a zinkem, což jsou prvky, které výborně posilují nehty a vlasy, postarají se o „orlí“ zrak a pevnou a pružnou kůži. A to zdaleka není všechno.

Všichni známe bramborovou kaši, ale co kdybychom si ji zdravě ozdobili za pomoci řasy arame a sezamových semínek?

1 polévková lžíce sójové omáčky na osobu
1–2 polévkové lžíce bílých sezamových semínek
špetka řasy arame na osobu

Řasu arame namočíme na 10 minut do vody. Poté dáme v hrnci vařit, přidáme sójovou omáčku, promícháme a vaříme pod pokličkou 15 minut. Pak řasu scedíme a vmícháme sezamová semínka, řasa se jimi obalí. A je to!



PR
Článek otištěn v Kult 06/17
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Hana Hindráková
Nezlomný. Příběh plný bolesti a odhodlání.
Alpress
Skutečný příběh plný bolesti, strachu, vzdoru a odhodlání. Njoro musel opustit v sedmi letech matku, která byla závislá na alkoholu a mlátila ho. Začal žebráním, ale brzy mu nezbylo než krást. Život v gangu provázelo znásilňování i lynčování. Zákon ulice ho natolik poznamenal, že se možná nedokáže dostat z úplného dna, ani když mu někdo podá pomocnou ruku.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2018 Radek Holík
Google+