Menu

Zveřejněno dne 18. 5. 2017
Vaření hravě s polentou
Ve škole Vaření hravě v Brně-Židenicích se naučíte nejen hravě vařit chutné jídlo, ale díky pravidelným kurzům pro dospělé a děti se naučíte „uvařit si“ také zdravé stravovací návyky a mnoho vzácných společných chvil u rodinného stolu. I vám půjde vaření hravě!



Polenta je kaše připravená ze žluté kukuřičné krupice a vody. Tato zdánlivě obyčejná kukuřičná kaše je jedním ze základních, tradičních jídel v Itálii, velké oblibě se těší zejména na severovýchodě země, kde se perfektně daří kukuřici. Je velmi sytá, proto vám k zahnání chuti i hladu postačí malá porce. Je bohatá na vlákninu, bílkoviny, vitamíny i minerály, je vhodná pro celiaky.

Novinkou je kukuřičná polenta instantní, díky níž se vyhnete dlouhému a namáhavému míchání. Je hotova již za tři minuty. Můžete ji konzumovat teplou nebo ji ve formě libovolného tvaru nechat vychladnout. Jakmile ztuhne, lze ji krájet jako knedlík, třeba s cuketovým gulášem.

Grilovaná polenta
400 gramů kukuřičné krupice
1,5 litru vody
1 čajová lžička soli
6 polévkových lžic sójové omáčky
4 polévkové lžíce oleje
4 stroužky česneku

Osolenou vodu přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme polentu. Vaříme, dokud se nezačne oddělovat od stěn. Polentu vyklopíme na plech, který jsme nejprve polili studenou vodou, rozprostřeme a necháme vystydnout. Poté ji nakrájíme na libovolné tvary, a naklademe na plech s pečicím papírem. Potřeme marinádou, kterou si připravíme smícháním sójové omáčky, oleje a prolisovaného česneku. Pečeme na 180 °C asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne.

Dobrou chuť!

PR
Článek otištěn v Kult 05/17
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Kreativní notes
Vltava Labe Media
Časopis Kreativ miluje papír! Pokud ho máte taky rádi, můžete si udělat radost Kreativním notesem, plným stránek pro vaše obrázky, poznámky, zápisky, kresby, výpočty, grafy, seznamy, rozpisy, dopisy, zpovědi, karikatury, črty, romány, povídky, tabulky i čmáranice.
Reklama:

Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2018 Radek Holík
Google+