Menu

Zveřejněno dne 18. 5. 2017
Vaření hravě s polentou
Ve škole Vaření hravě v Brně-Židenicích se naučíte nejen hravě vařit chutné jídlo, ale díky pravidelným kurzům pro dospělé a děti se naučíte „uvařit si“ také zdravé stravovací návyky a mnoho vzácných společných chvil u rodinného stolu. I vám půjde vaření hravě!



Polenta je kaše připravená ze žluté kukuřičné krupice a vody. Tato zdánlivě obyčejná kukuřičná kaše je jedním ze základních, tradičních jídel v Itálii, velké oblibě se těší zejména na severovýchodě země, kde se perfektně daří kukuřici. Je velmi sytá, proto vám k zahnání chuti i hladu postačí malá porce. Je bohatá na vlákninu, bílkoviny, vitamíny i minerály, je vhodná pro celiaky.

Novinkou je kukuřičná polenta instantní, díky níž se vyhnete dlouhému a namáhavému míchání. Je hotova již za tři minuty. Můžete ji konzumovat teplou nebo ji ve formě libovolného tvaru nechat vychladnout. Jakmile ztuhne, lze ji krájet jako knedlík, třeba s cuketovým gulášem.

Grilovaná polenta
400 gramů kukuřičné krupice
1,5 litru vody
1 čajová lžička soli
6 polévkových lžic sójové omáčky
4 polévkové lžíce oleje
4 stroužky česneku

Osolenou vodu přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme polentu. Vaříme, dokud se nezačne oddělovat od stěn. Polentu vyklopíme na plech, který jsme nejprve polili studenou vodou, rozprostřeme a necháme vystydnout. Poté ji nakrájíme na libovolné tvary, a naklademe na plech s pečicím papírem. Potřeme marinádou, kterou si připravíme smícháním sójové omáčky, oleje a prolisovaného česneku. Pečeme na 180 °C asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne.

Dobrou chuť!

PR
Článek otištěn v Kult 05/17
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Jan Švankmajer
Hmyz - DVD
Cinemart
Poslední celovečerní film světově uznávaného režiséra Jana Švankmajera na téma divadelní hry Karla Čapka „Ze života hmyzu“. Vše se odehrává v jedné hospodě během zkoušky této hry. Vše je také po švankmajerovsku surrealistické - hmyz chová jako lidi a lidé jako hmyz.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2018 Radek Holík
Google+