Menu

Zveřejněno dne 10. 4. 2017
Velikonoční vaření hravě
Ve škole Vaření hravě v Brně-Židenicích se naučíte nejen hravě vařit chutné jídlo, ale díky pravidelným kurzům pro dospělé a děti se naučíte „uvařit si“ také zdravé stravovací návyky a mnoho vzácných společných chvil u rodinného stolu. I vám půjde vaření hravě!


Velikonoce jsou nejbarevnější svátky v roce. Probouzí se příroda, všechno se zelená a kvete, přicházejí na svět mláďata. Stejně tak je pestrá sváteční tabule, která se prohýbá pod množstvím dobrot. Jehněčí speciality, králík, baby kuře, zelené bylinky, žlutobílá vejce, zlaté jidáše a mazanec. Asi jen málo restaurací nemá na Zelený čtvrtek na jídelním lístku špenát. V málokteré rodině také chybí na Velikonoce vařená barevná vejce. Pojďme si uvařit dobrotu, kterou připravovaly už naše babičky.

Hustá jehněčí polévka  
1 l vody
1 jehněčí hlava a kousek předního masa
1 mrkev
1 petržel
1 cibule
250 ml šťávy z kysaného zelí
sůl
petrželová nať
zelená nať z cibule
2–3 polévkové lžíce rýže
1 žloutek
2 polévkové lžíce smetany

Do osolené vody dáme vařit jehněčí hlavu a drobně nakrájené maso. Po půlhodině varu sebereme pěnu a přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, petržel a cibuli a přisypeme rýži. Když je vše měkké, přilijeme šťávu z kysaného zelí a přidáme nasekanou petrželovou a cibulovou nať nakrájenou na kolečka. Krátce povaříme, odstavíme z ohně a přidáme žloutek rozkvedlaný ve smetaně.
Dobrou chuť!

PR
Článek otištěn v Kult 04/17
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Lucie a Nicol Ehrenbergerovy
A Cup of Style 2018-Diář
#booklab
Blogerky Lucie a Nicole z A Cup of Style věří, že správné plánování je velká část úspěchu. Proto vytvořily diář, který vás nejen provede celým rokem a pomůže vám řádně si naplánovat veškeré aktivity, ale dá i prostor pro vlastní poznámky a kreativitu. Užijte si s diářem v novém designu rok 2018 na jedničku!
Reklama:

Partneři:
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2017 Radek Holík
Google+