Jídlo
Tentokrát jsem si posvítil na nedávno otevřený EFI Hostinec. Mají tady řemeslný pivovar a vaří vlastní pivo značky EFI. Zaměřují se na klasickou českou kuchyni, tudíž se jedná o ideální přístaviště pro každého, kdo miluje domácí dobroty a české pivo. Už jste ochutnali EFI desítku?

Jídlo – celý článek
13. 11. 2021
Moravská metropole není jen místem pamětihodností, ale stala se destinací vyhledávanou pro neobvyklé gurmánské zážitky. Tento trend již pátým rokem sleduje projekt Gourmet Brno, organizovaný TIC BRNO. Po roční pauze znovu představuje to nejlepší, co na brněnské gastro scéně najdete. Druhým rokem se do projektu zapojila i jižní Morava.

Jídlo – celý článek
29. 10. 2021
Dalším podnikem, na který jsem upřel svůj zrak, je Fabrik Food Factory. Jedli jste někdy jacket potato s načechraným vnitřkem a křupavou slupkou, jídlo ve Velké Británii stejně populární jako legendární fish and chips? Ještě ne? Tak je nejvyšší čas.
Jídlo – celý článek
16. 10. 2021

V blízkosti centra ve Štefánikově ulici vykvetla nová a zcela unikátní zahradní kavárna s názvem Garden Coffee. Čisté útulné prostředí vyzývající k relaxaci, příjemnému obchodnímu jednání nebo studiu podtrhuje vůně bylinek, které tady najdete na každém kroku.

Jídlo – celý článek
9. 10. 2021
Po 10 let byl Týden kávy součástí Trhů kávy. Během letošního 11. ročníku se organizátoři rozhodli Trhy kávy a edukativní část Týden kávy rozdělit a uspořádat ho v netradičním formátu. Termín konání však zůstává. Proběhne od 1. do 7. října v online formátu.

Jídlo – celý článek
1. 10. 2021
Od pátku 17. do neděle 19. září celé Brno znovu spojí káva. Tentokrát se vůně bude linout od Vaňkovky – právě tam se totiž jedenáctý ročník Trhů kávy uskuteční. Zavítat na Trhy můžete v pátek a v sobotu od 10. do 20. hodiny, v neděli budou ukončeny úderem 18. hodiny.

Jídlo – celý článek
15. 9. 2021
V dalším díle rubriky Mlsná tužka jsem se zaměřil na restauraci Hostinec U Semináru. Byl jsem zvědavý na srovnání po letech, jestli si hostinec zachoval prvorepublikový vzhled a úroveň rakousko-uherské kuchyně. Už jste někdy jedli Tafelspitz?

Jídlo – celý článek
10. 7. 2021
Rubrika Mlsná tužka s radostí uvítala otevření zahrádek restaurací. Po dlouhé izolaci máme konečně možnost svobodně konzumovat na zahrádce a nechat se obsluhovat. Stejně netrpělivě vyhlížíme i znovuotevření restaurací. Osobně jsem zvědavý na znovuotevření restaurace Gattamelata (bývalá Muzejka), na kterou jsem upřel svou pozornost v tomto vydání Kultu.
Jídlo – celý článek
12. 6. 2021
Poslední recenze na restauraci byla otištěna v prosincovém vydání magazínu KULT! roku 2015 a ve svém hodnocení se zaměřila na restauraci Zlatá loď. Recenze vycházely ve čtenářsky velmi oblíbené rubrice MLSNÁ TUŽKA. Rozhodli jsme se ji obnovit a přinášet vám v každém vydání hodnotící pohled na vytipovanou restauraci. Věříme, že již brzy budeme moct je i všechny ostatní všichni navštěvovat.

Jídlo – celý článek
8. 5. 2021
Jedním z pandemií nejvíce zasažených oborů je bezpochyby pohostinství. O tom, jak nyní přežívají podniky zabývající se gastronomií a potravinami, se rozpovídal Alan Munteanu, zakladatel a spolumajitel brněnské Mikrofarmy. Mikrofarma je původně řeznictvím, ale má i dvě vlastní bistra – v Brně a Praze –, kde připravují jídla přímo z vlastních surovin.
Jídlo – celý článek
10. 4. 2021
Starší články ze sekce Jídlo
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Leopold Králík
Milovníci sportu aneb Smrt darebáka
Carpe Diem
Kniha Milovníci sportu aneb Smrt darebáka je první ze série detektivních příběhů se společným názvem Milovníci ze školského prostředí, které spojuje postava vyšetřovatele Dana Švédy. Tento hlavní hrdina připomíná s trochou nadsázky kultovní postavu detektiva Phila Marlowa z románů Raymonda Chandlera.
Reklama:

Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2021 Radek Holík
Google+