Menu
Gastronomie se pomalu stává synonymem pro Brno. V posledních letech se místní gastroscéna rozrostla jako houby po dešti a lidé mají stále více příležitostí ochutnat špičková menu, pokrmy připravené z poctivých lokálních surovin i netradiční kuchyni, kde se jídlo snoubí se zážitkem. A protože Jan Odložil, majitel 1. brněnské čokoládovny, není troškař, kombinuje ve své „továrně na gastrozážitky” všechny možnosti dohromady. My jsme si s ním popovídali nejen o výrobě čokolády v brněnských Modřicích, ale také o restauraci, která nově otevírá své dveře.

Menu – celý článek
3. 10. 2017
Vítejte v Brně, ať už se vracíte zpět po letních prázdninách, nebo nově přicházíte do našeho města. Zpříjemnění pobytu a uvedení do přátelské atmosféry v Brně mohou nabídnout také brněnské kavárnyŘíjen je měsícem kávy, a proto již od prvního dne tohoto měsíce začíná v Brně 7. ročník kávového festivalu. Program Týdne kávy najdete v kompletní podobě na webu.

Menu – celý článek
27. 9. 2017
Brno, město kávy i kaváren, místo, ve kterém narazíte na kvalitní kavárnu dnes již téměř na každém rohu, a to velmi často na kavárny zcela odlišné a originální. Není proto snad vůbec překvapením, že právě zde mohou téměř ve stejném čase vzniknout kavárny se stejným názvem, přitom s velmi odlišným konceptem. Protože v Brně #kavaspojuje. Dnes vás blíže seznámíme s podniky s názvem Koffein.
Menu – celý článek
12. 9. 2017
Vyměňte příbor za hůlky a přijďte navštívit 2. ročník festivalu Ochutnej Asii, který se koná 16. a 17. září 2017 v Brně na Malé Americe. Na festivalu se představí nejlepší reprezentanti asijské kuchyně z celého Česka. Velká čest je pro nás přivítat jednu z nejstarších rodinných vietnamských restaurací z populární pražské Sapy.
Menu – celý článek
8. 9. 2017
V sobotu 19. srpna se od 14 do 20 hodin bude v Ditrichsteinském paláci na Zelném trhu konat Grand Prix Austerlitz 2017, degustační akce, při níž budete mít možnost ochutnat více než 250 vzorků vín.

Menu – celý článek
15. 8. 2017
Na začátku června se na Zelném trhu objevil vůbec první stánek DobroKáva. Mobilní vozík s červenou stříškou vábí úsměvy komunikativní obsluhy i heslem „Zde se neplatí penězi, ale dobrými skutky“. Jak to celé funguje a jakou kávu si tu můžete vychutnat? Zjistěte s námi.

Menu – celý článek
6. 8. 2017

Černá Pole, jež získala název podle barvy půdy a jimž se v hantecu říká Blekfíld, nejsou jen o vile Tugendhat nebo kavárně Era. Ve vilové zástavbě otevřelo na začátku května velmi příjemné Café Bonifáco. Hledáte-li cíl procházky nebo místo pro schůzky, práci či odpočinek, zamiřte na adresu Trávníky 29.
 
Menu – celý článek
22. 6. 2017

Ve škole Vaření hravě v Brně-Židenicích se naučíte nejen hravě vařit chutné jídlo, ale díky pravidelným kurzům pro dospělé a děti se naučíte „uvařit si“ také zdravé stravovací návyky a mnoho vzácných společných chvil u rodinného stolu. I vám půjde vaření hravě!

Menu – celý článek
17. 6. 2017
Ve dnech 10. a 11. června bude park na Kraví hoře plný rybích specialit. Již 7. vlna Tsunami nabídne spousty rybích pokrmů od významných brněnských kuchařů, kteří účastníkům připraví jedinečný gurmánský zážitek. Jedná se o největší grilování čerstvých mořských ryb a darů moře v Česku. Vstup zdarma!

Menu – celý článek
4. 6. 2017
Ve škole Vaření hravě v Brně-Židenicích se naučíte nejen hravě vařit chutné jídlo, ale díky pravidelným kurzům pro dospělé a děti se naučíte „uvařit si“ také zdravé stravovací návyky a mnoho vzácných společných chvil u rodinného stolu. I vám půjde vaření hravě!

Menu – celý článek
18. 5. 2017
Starší články ze sekce Menu
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Hendrik Groen
Tajný deník Hendrika Groena - audiokniha
XYZ
Hendrik Groen je sice starý, ale sám nemá staré lidi rád. Ještě si chce na světě něco užít! Nechce jen popíjet slabý čaj a pěstovat muškáty, jako to dělají jeho vrstevníci. O svém životě v domově důchodců si píše deník, v němž odhaluje všechny své vzestupy a pády, například pokus o založení anarchistického klubu Staří-ale-ne-mrtví. A když se k němu nastěhuje žena, po které vždy toužil, podnikne něco, co bude mít zábavné, něžné, ale i devastační následky.
Reklama:

Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2017 Radek Holík
Google+