Lidé

Zveřejněno dne 31. 8. 2018
Zářijový Kult.
S příchodem září, kdy už minula ta největší parna, ale zároveň si stále můžeme užívat slunných dní babího léta, nastává dost možná nejlepší období na to zažít něco mimořádného. Navíc končí „okurková sezóna“ a s příchodem školního roku se znovu rozbíhají nejen divadla, ale i spousta dalších příjemných akcí.


V zářijovém Kultu Vás pozveme například na výstavu fotografa Jana Šibíka do Galerie Architektury či na koncert famózního 4TETu v Sonocentru. S jedním z členů tohoto populárního kvarteta, Jiřím Škorpíkem, přinášíme v tomto vydání magazínu titulní rozhovor. Připomeneme si také aktuální výročí letošního „osmičkového“ roku, a to prostřednictvím knihy Brno okupované, jež právě připutovala na pulty knihkupectví. Její autoři nám prozradili, co nového a zajímavého se při práci na ní dozvěděli o srpnových událostech na Moravě a jak vlastně vypadalo brněnské jaro roku 1968. S tím těsně souvisí i nový český film Jan Palach o posledních měsících jednoho ze symbolů klíčového období našich dějin, o němž pojednáváme v naší recenzi.

Dozvíte se také, kde najdete nové bistro Natutti, jehož káva a zákusky Vám dozajista zvednou náladu.

Proto neváhejte, začtěte se i v září do Kultu a zůstaňte napojeni na to nejzajímavější aktuální dění!


Redakce
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Lukáš Hejlík
365 - Gastromapa Lukáše Hejlíka
Došel karamel
Herec Lukáš Hejlík se věnuje blogu Gastromapy už 6 let! Objíždí české luhy a moravské háje a každý den přináší jeden tip na místo, kde se lidé můžou dobře najíst, napít, dát si skvělou kávu nebo něco sladkého. Za ty roky projedl přes milion a půl, navštívil skoro půl druhého tisíce podniků, a tak bylo na čase to posunout dál. Nejdřív vznikla appka a teď i knížka Gastromapy. Jmenuje se 365 - Gastromapa Lukáše Hejlíka, a to hned z několika důvodů – dělal ji 365 dní, má 365 stran, ale především přináší 365 tipů. Kniha má 31 kapitol, jedna vás vezme s sebou na výlet po Česku, další vás zavede na přísnou snídani, na rychlý oběd, na jídlo z foodtrucku nebo za tím největším zážitkem! Ukáže vám místa, kde byste rozhodně žádný skvělý podnik nečekali. Nebo vás nechá proletět se po těch nejlepších kuchyních světa.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+