Lidé

Zveřejněno dne 31. 3. 2018
Dubnový Kult. s Lukášem Hejlíkem
Jaro klepe na dveře a s ním i chuť dodat tělu po zimě novou energii prostřednictvím nějakého dobrého jídla. A to nejlépe v nějakém osvědčeném podniku, kde se takzvaně nespálíme. V novém čísle našeho měsíčníku se proto tentokrát zaměříme především na gastronomii.


Té se dotýká jednak hlavní rozhovor se známým znalcem domácích restaurací a kaváren Lukášem Hejlíkem, který nám mimo jiné prozradil, jaké gastropodniky v Brně patří mezi jeho nejoblíbenější. Také se na stránky Kultu po nějaké době vrátila staronová rubrika Mlsná tužka, v jejímž rámci jsme se vydali do 1. brněnské čokoládovny v Modřicích. A v neposlední řadě vás pozveme i do kavárny s netradičním názvem Fabrik Food Factory na náměstí 28. října a také Taverny Atheny, řeckého bistra nedaleko Lužánek.

Samozřejmě ale nezapomeneme ani na kulturu. Můžete se s námi vydat do divadla Husa na provázku, kde měla před nedávnem premiéra hry Vitka o brněnské rodačce Vítězslavě Kaprálové, nebo navštívit nově otevřené Muzeum starobrněnského opatství. Takže vzhůru za jedlými i nemateriálními zážitky!



Redakce
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Jenny Linford
Česnek
Omega
Česnek vzbuzuje již od pradávna v lidech silné emoce – jedni jej milují, druzí nenávidí. Navzdory tomuto rozporu si v průběhu věků vybudoval takřka kultovní status, a to nejenom jako kulinářská ingredience, ale i jako přírodní lék, posilovač imunity a ochrana proti upírům i jiným zlým silám. Jeho charakteristická chuť a aroma, jež zvládnou dodat tolik potřebný „šmrnc“ téměř jakémukoli pokrmu, z něj udělala neocenitelnou součást každé spíže. Díky 65 nápaditým receptům, které dala dohromady kulinářská publicistka Jenny Linford, se i vy naučíte vařit s mnoha druhy a odrůdami česneku, jež se liší velikostí, pronikavostí i barvou.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2018 Radek Holík
Google+