Lidé

Zveřejněno dne 31. 3. 2018
Dubnový Kult. s Lukášem Hejlíkem
Jaro klepe na dveře a s ním i chuť dodat tělu po zimě novou energii prostřednictvím nějakého dobrého jídla. A to nejlépe v nějakém osvědčeném podniku, kde se takzvaně nespálíme. V novém čísle našeho měsíčníku se proto tentokrát zaměříme především na gastronomii.
 


Té se dotýká jednak hlavní rozhovor se známým znalcem domácích restaurací a kaváren Lukášem Hejlíkem, který nám mimo jiné prozradil, jaké gastropodniky v Brně patří mezi jeho nejoblíbenější. Také se na stránky Kultu po nějaké době vrátila staronová rubrika Mlsná tužka, v jejímž rámci jsme se vydali do 1. brněnské čokoládovny v Modřicích. A v neposlední řadě vás pozveme i do kavárny s netradičním názvem Fabrik Food Factory na náměstí 28. října a také Taverny Atheny, řeckého bistra nedaleko Lužánek.

Samozřejmě ale nezapomeneme ani na kulturu. Můžete se s námi vydat do divadla Husa na provázku, kde měla před nedávnem premiéra hry Vitka o brněnské rodačce Vítězslavě Kaprálové, nebo navštívit nově otevřené Muzeum starobrněnského opatství. Takže vzhůru za jedlými i nemateriálními zážitky!



Redakce
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Gabriela Koukalová
Jiná Gabriela Koukalová
Petr Koukal
Zažila slávu, úspěchy, medaile. Ale taky spoustu okamžiků, o kterých dosud nikomu neřekla. O některých proto, že se bála, o dalších proto, že se styděla. Teď je Gabriela Koukalová poprvé odhaluje ve své biografii. Kniha je psaná autenticky v první osobě a odhaluje zákulisí tréninkové dřiny, nejdůležitějších závodů i mysli vrcholové sportovkyně v těch nejvypjatějších momentech. Gabriela jde ve svých pocitech na dřeň. Popisuje nejen velké výhry, ale i to, co se skrývá za nimi. Třeba desítky probrečených nocí, spory s rodiči a trenéry, ne vždy ideální atmosféra v týmu nebo těžká nemoc, kterou před světem dlouho tajila… Součástí knihy jsou i dosud nezveřejněné fotografie.
Reklama:

Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2018 Radek Holík
Google+