Lidé

Zveřejněno dne 31. 3. 2018
Dubnový Kult. s Lukášem Hejlíkem
Jaro klepe na dveře a s ním i chuť dodat tělu po zimě novou energii prostřednictvím nějakého dobrého jídla. A to nejlépe v nějakém osvědčeném podniku, kde se takzvaně nespálíme. V novém čísle našeho měsíčníku se proto tentokrát zaměříme především na gastronomii.


Té se dotýká jednak hlavní rozhovor se známým znalcem domácích restaurací a kaváren Lukášem Hejlíkem, který nám mimo jiné prozradil, jaké gastropodniky v Brně patří mezi jeho nejoblíbenější. Také se na stránky Kultu po nějaké době vrátila staronová rubrika Mlsná tužka, v jejímž rámci jsme se vydali do 1. brněnské čokoládovny v Modřicích. A v neposlední řadě vás pozveme i do kavárny s netradičním názvem Fabrik Food Factory na náměstí 28. října a také Taverny Atheny, řeckého bistra nedaleko Lužánek.

Samozřejmě ale nezapomeneme ani na kulturu. Můžete se s námi vydat do divadla Husa na provázku, kde měla před nedávnem premiéra hry Vitka o brněnské rodačce Vítězslavě Kaprálové, nebo navštívit nově otevřené Muzeum starobrněnského opatství. Takže vzhůru za jedlými i nemateriálními zážitky!



Redakce
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Jan Dražan, Marek Hilšer
Tango pod Hradem
Zeď
Marek Hilšer otevřeně vypráví o tom, proč se rozhodl vstoupit do politiky, zamýšlí se nad stavem české společnosti, mluví ale také velmi upřímně o sobě, o své rodině, o složitých vztazích s rodiči, o emigraci a o návratu po listopadu 1989 zpět do rodného Chomutova. Nabízí unikátní pohled do zákulisí prezidentských voleb z první ruky. Přibližuje první zkušenosti z parlamentu. Jeho život je ovšem vedle politiky také lékařský výzkum. Specializuje se na nádory mozku, učí studenty, jezdí na lékařské mise do Afriky. Když se nevěnuje politice nebo vědě, patří kromě ženy a dcery k jeho největším vášním lezení po skalách a tango, za kterým jezdí do vyhlášených klubů po Evropě. A aby toho nebylo málo, stal se ještě včelařem. O tom všem vypráví v knížce.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+