Lidé

Zveřejněno dne 31. 3. 2018
Dubnový Kult. s Lukášem Hejlíkem
Jaro klepe na dveře a s ním i chuť dodat tělu po zimě novou energii prostřednictvím nějakého dobrého jídla. A to nejlépe v nějakém osvědčeném podniku, kde se takzvaně nespálíme. V novém čísle našeho měsíčníku se proto tentokrát zaměříme především na gastronomii.


Té se dotýká jednak hlavní rozhovor se známým znalcem domácích restaurací a kaváren Lukášem Hejlíkem, který nám mimo jiné prozradil, jaké gastropodniky v Brně patří mezi jeho nejoblíbenější. Také se na stránky Kultu po nějaké době vrátila staronová rubrika Mlsná tužka, v jejímž rámci jsme se vydali do 1. brněnské čokoládovny v Modřicích. A v neposlední řadě vás pozveme i do kavárny s netradičním názvem Fabrik Food Factory na náměstí 28. října a také Taverny Atheny, řeckého bistra nedaleko Lužánek.

Samozřejmě ale nezapomeneme ani na kulturu. Můžete se s námi vydat do divadla Husa na provázku, kde měla před nedávnem premiéra hry Vitka o brněnské rodačce Vítězslavě Kaprálové, nebo navštívit nově otevřené Muzeum starobrněnského opatství. Takže vzhůru za jedlými i nemateriálními zážitky!



Redakce
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Petr Klíma
Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny
SmartPress
Neházejte hrách na stěnu. Uvařte z něj skvělou večeři! S novou knihou Petra Klímy objevíte kouzlo moderní veganské kuchyně. A protože zásadní součást zdravého jídelníčku představují bílkoviny, je věnována luštěninám jako jejich kvalitnímu rostlinnému zdroji. Jak ale luštěniny skutečně zařadit do domácího vaření? Jak je správně připravovat, klíčit, fermentovat, skladovat? Co všechno se z nich dá vyčarovat a jaké druhy se na co hodí nejlépe? A hlavně, jak si na nich i s dětmi pochutnat a nikdy se u toho nenudit? Kniha obsahuje téměř 80 skvělých receptů plných „zelených bílkovin“ (saláty a pomazánky – klíčené luštěniny – polévky – hlavní jídla – laskominy a sladká jídla).
Reklama:

Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+