Lidé
Oběti komunismu připomíná nový projekt nazvaný Poslední adresa. Jeho cílem je připomenout osobu, která byla perzekvovaná nebo zavražděná komunistickým režimem. Na dům, ve kterém daná osoba žila, se umístí pamětní destička s životopisnými údaji.

Lidé – celý článek
5. 4. 2019
Originální divadelní talk show Tell or Show moderátora Filipa Tellera pokračuje 19. března 2019 v Divadle Bolka Polívky dalším dílem, tentokrát s podtitulem Cestou necestou. Pozvání do gauče pro hosty přijali reportér a držitel ocenění Křišťálová lupa Janek Rubeš a horolezec Radek Jaroš, který jako první Čech a teprve patnáctý člověk na světě vystoupal na všech 14 osmitisícovek světa a získal tak prestižní Korunu Himálaje.
Lidé – celý článek
21. 2. 2019
Jako každé velké město se i Brno potýká s problémem lidí žijících na ulici. O ty, které většina přehlíží, se zajímá a pravidelně je navštěvuje několik desítek dobrovolníků z křesťanského hnutí Sant'Egidio. Povídali jsme si s jeho členkou Ivetou Jalovou, která je s tímto hnutím spojená už od roku 1990.
Lidé – celý článek
18. 2. 2019
Prožila příběh, ze kterého i po letech pořád mrazí. Závažné popálení elektrickým proudem při prolézání odstavených železničních vagonů jí coby teenagerce změnilo život. Dnes Jana Lacinová řídí organizaci Popálky, která pomáhá lidem s podobným osudem. Loni na jaře za svoji činnost převzala na Pražském hradě Zlatý záchranářský kříž. V listopadu získala v soutěži časopisu Žena a život titul Žena roku v oblasti Charita.
Lidé – celý článek
18. 1. 2019
V pondělí 21. ledna 2019 proběhne v kině Scala od 18.00 beseda se dvěma mediálně známými katolickými duchovními, Zbigniewem Czendlikem a Markem O. Váchou. Ústředním tématem besedy Proč jsem tady aneb Zápas s andělem bude téma hledání vlastní identity.

Lidé – celý článek
17. 1. 2019
Originální divadelní talk show Tell or Show přivítá v lednu muže se srdcem jako kníže Rohan a asistentku Tondy Blaníka. Hosty herce a moderátora Filipa Tellera totiž budou textař a spisovatel Michal Horáček a herečka Halka Třešňáková.

Lidé – celý článek
17. 12. 2018
Možná jste při nedávném procházení Vaňkovkou či Alfa pasáží narazili na černobílé fotografie Arnoldovy vily. Jejich autorem je teprve 18letý Šimon Burget, který se i přes své mládí stačil v oboru fotografie již výrazně vyprofilovat. Navzdory zaběhlým trendům si razí svou vlastní cestu a chystá se vydat dokonce i knihu.

Lidé – celý článek
6. 11. 2018
Většina Brňanů, ale i lidí, kteří se ve městě na konci loňského roku třeba jen stavili vychutnat adventní atmosféru, jistě zaznamenala vtipné vánoční propagační materiály - hrníčky, placky a pohlednice s frontou na svařák, v níž stojí například Leoš Janáček, Bolek Polívka nebo Kateřina Tučková. Jde pouze o jedno z přehršle originálních děl talentované výtvarnice Venduly Chalánkové. S osobitým smyslem pro humor nám povyprávěla o svých nápadech, tvorbě pro děti i o tom, jak zrádný může být v umění přílišný realismus.
Lidé – celý článek
21. 10. 2018
Tentokrát bychom Vás rádi seznámili s talentovanou zpěvačkou a tanečnicí romského původu Veronikou Kačo. Tato inspirativní osobnost stíhá velké množství aktivit a má za sebou nejrůznější úspěchy - například 1. místo v hudební soutěži Street Sounds a vydané album s názvem Tuke (Tobě). Svým příkladem mimo jiné dokazuje, že navzdory zažitým představám dokážou být Romové nejen schopní, ale i úspěšní.
Lidé – celý článek
18. 10. 2018
V neděli 23. září 2018 proběhne v několika ulicích města Brna položení Kamenů zmizelých / Stolpersteine, které budou připomínat oběti nacistické perzekuce během druhé světové války.
Lidé – celý článek
22. 9. 2018
Starší články ze sekce Lidé
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Petr Klíma
Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny
SmartPress
Neházejte hrách na stěnu. Uvařte z něj skvělou večeři! S novou knihou Petra Klímy objevíte kouzlo moderní veganské kuchyně. A protože zásadní součást zdravého jídelníčku představují bílkoviny, je věnována luštěninám jako jejich kvalitnímu rostlinnému zdroji. Jak ale luštěniny skutečně zařadit do domácího vaření? Jak je správně připravovat, klíčit, fermentovat, skladovat? Co všechno se z nich dá vyčarovat a jaké druhy se na co hodí nejlépe? A hlavně, jak si na nich i s dětmi pochutnat a nikdy se u toho nenudit? Kniha obsahuje téměř 80 skvělých receptů plných „zelených bílkovin“ (saláty a pomazánky – klíčené luštěniny – polévky – hlavní jídla – laskominy a sladká jídla).
Reklama:

Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+