Knihy
Tohle není úplně obyčejný průvodce. Už jen proto, že jej vydala univerzita. Tenhle vám nesdělí pouze to, co na místě najdete a kam se nejlépe vydat. Podá vám víc souvislostí. Mnohem víc.

Knihy – celý článek
25. 5. 2019
V dubnu obdržely nejlepší české knihy ceny Magnesia Litera 2019. V kategorii próza zvítězil román Teorie podivnosti, jehož hrdinkou je Ada Sabová, mladá vědkyně z fiktivního pražského Ústavu mezioborových studií člověka, která i ve své všední každodennosti zažívá velmi podivné a neotřelé věci. Autorka tohoto originálního románu, Pavla Horáková, je uznávanou překladatelkou. Mimo to na sebe dosud upozornila především knihami pro děti.

Knihy – celý článek
14. 5. 2019
Knihkupectví Dobrovský všechny srdečně zve na autogramiádu nové knihy Rozhovory s osobnostmi: 18 tváří před mikrofonem, jejímž autorem je Jan Bedřich.
Knihy – celý článek
11. 4. 2019
Spisovatel a novinář Pavel Kosatík se ve své nejnovější knize znovu vrací k osobnosti 1. československého prezidenta. Po předchozí publikaci sta nejznámějších Masarykových výroků i s komentářem přichází s ještě plastičtějším obrazem tohoto pozoruhodného muže.

Knihy – celý článek
7. 4. 2019
Vydavatelství PETRUS vydalo v březnu 2019 biografickou knihu Jiřího Vondráka o legendě československého bigbeatu, brněnských Synkopách 61 - nejdéle hrající české kapele, která za dobu své existence odehrála tisíce koncertů a dodnes dělá svým fanouškům radost.

Knihy – celý článek
18. 3. 2019
Málokdo má na aktuální popularitě severských kriminálních románů takový podíl jako Stieg Larsson (1954-2004). Jeho trilogie Milénium se koneckonců po celém světě prodalo více než 80 milionů výtisků! Ačkoli od jeho tragické smrti uteklo už 15 let, spisovatelova obliba u dalších a dalších čtenářů trvá. Teď pravděpodobně ještě vzroste. Právě totiž vycházejí dosud nepublikované záznamy z jeho deníku! Zakoupíte je v e-shopu Knihy Dobrovský.

Knihy – celý článek
27. 2. 2019
Moravské zemské muzeum zve ve středu 27. února 2019 na slavnostní představení knihy Brněnské gestapo 1939-1945 a poválečné soudní procesy s jeho příslušníky, jejímž autorem je PhDr. Vladimír Černý, Ph.D.
Knihy – celý článek
24. 2. 2019

Probudím se na Šibuji je debutem pražské japanoložky Anny Cimy. Tak trochu autobiografický román vypráví příběh intelektuálky Jany, konkrétně jejího sedmnáctiletého a čtyřiadvacetiletého já, které se splní sen o studiu japanologie a cestě do Japonska. Obě její osobnosti tam i v Praze zažijí nejedno dobrodružství, ve kterém hraje roli protivný spolužák, zapomenutý spisovatel nebo třeba magický realismus.

Knihy – celý článek
15. 2. 2019
Napínavé dobrodružství a řádná porce romantiky, ale i politické intriky a v neposlední řadě Napoleon ve vesmíru. Že vám spojení podobných témat a žánrů připadá bláznivé? To však rozhodně neznamená, že nemohou dohromady fungovat na výbornou. Americký spisovatel David D. Levine vás o tom ve svém zásadním románu Arabella ve vesmíru milerád přesvědčí. Zakoupíte jej v e-shopu Knihy Dobrovský.

Knihy – celý článek
8. 2. 2019
Podtitul nového knižního z Edice Knihy Omega zní 365 zajímavostí ze světa sci-fi a fantasy. Podobný výčet slibuje sám o sobě mnohé, ovšem Geekův rok autora Jamese Clarkea (*1972) z anglického Herefordu nabízí ještě daleko více. Bez velkého přehánění se dá tvrdit, že se klidně může stát jakousi biblí fanoušků nejen obou zmíněných žánrů. Zakoupíte ji v e-shopu Knihy Dobrovský.

Knihy – celý článek
8. 1. 2019
Starší články ze sekce Knihy
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Pavel Sedláček
Exotické koření s recepty
Grada
Unikátní a bohatě ilustrovaná publikace má za cíl seznámit zájemce o koření, a celkově o vaření, s jednotlivými druhy exotických bylinek, koření a jejich směsí. Nedílnou součástí knihy jsou i recepty, které vždy obsahují nejméně jedno z uváděných koření. Kniha má v dnešní době své bohaté opodstatnění, neboť se setkáváme se širokou nabídkou exotického koření ať již prodávaného na našem trhu, nebo dovezeného ze zahraničí. S jeho správným rozlišením a použitím si však zatím poradí jen velmi málo kuchařů či kuchařek, a to i z řad profesionálů, přestože se ho snaží v hojné míře při přípravě jídel používat.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+