Hudba

Zveřejněno dne 30. 8. 2020
Mozartovy děti s Tata Bojs a Filharmonií Brno
V náhradním termínu, pouze jeden koncert, ale přesto. To je letošní, jedenáctý ročník festivalu Mozartovy děti, který dává prostor mladým talentům z celé jižní Moravy.



„Tradiční květnový termín nám znemožnila uspořádat pandemie koronaviru, nechtěli jsme ale žáky ze ZUŠ připravit o možnost zahrát si s velkým symfonickým orchestrem. Bývá to pro ně životní zážitek,“ vysvětlila ředitelka Filharmonie Brno Marie Kučerová, proč se akce koná až na konci léta. Věří, že letošní slavnostní koncert bude pro žáky o to větším zážitkem, že si zahrají i s kapelou Tata Bojs.

Koncert se uskuteční 2. září 2020 v 18.00 v brněnském Boby centru. V orchestru spolu s filharmoniky usednou také bezmála tři desítky žáků ze sedmi škol. „Budou zastoupeni téměř ve všech nástrojových skupinách, jeden žák dokonce hraje i na tubu,“ uvedl Petr Karas, ředitel spolupořádající ZUŠ Smetanova 8 Brno. Tata Bojs, kteří patří k nejuznávanějším českým hudebním skupinám, zahrají spolu s orchestrem šestnáct svých skladeb v symfonické úpravě. Doprovodí je navíc Klára Nemravová a skupina Clarinet Factory. „Na koncerty s orchestrem se vždycky moc těšíme, protože to nebývá tak často, tím pádem je to pro nás takový malý svátek. Na ten brněnský se těšíme o to víc, že v orchestru usednou i ‚mladí Mozarti‘, kteří svým talentem budou určitě krásně vyrovnávat naši absenci virtuozity,“ řekl s nadsázkou Milan Cais, leader kapely.

Na koncert, který doprovodí i projekce, jsou k dostání už jen místa na stání. Prostor Boby centra bude rozdělen na celkem tři sektory tak, aby se jejich členové vzájemně nepotkali. „Pochopitelně pečlivě dbáme na to, abychom dodrželi všechna aktuální opatření, všude bude k dispozici desinfekce, návštěvníci koncertu budou muset mít nasazené roušky,“ doplnila Kučerová.

Vstupenky na stání jsou k dostání ve filharmonickém předprodeji a na webu filharmonie-brno.cz.

PR
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Danka Šárková
Krkonošská kuchařka
Anahita
Dnes tato KRKONOŠSKÁ regionální kuchařka nabírá opět na oblíbenosti, jelikož mnoho z nás chce vařit ze surovin, které jsou u nás v Česku vypěstované. Zkuste si připravit typické kyselo, hladkou ančku, hubovec nebo upéct rozcuchanou nevěstu. Hodně receptů je vegetariánských, protože maso bylo vzácné. Zajímavý je též finanční rozpočet, kdy zjistíte, že za relativně málo peněz se dá velice chutně uvařit.
Reklama:

Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2021 Radek Holík
Google+