Hudba

Zveřejněno dne 28. 7. 2018
Tempus
Již od roku 2007 těší fanoušky svou hudbou šestičlenná kapela Tempus z jižní Moravy. Ač má na první pohled téměř rockové složení, je její tvorba neotřelou kombinací rocku, folku a středověkých melodií. Kostýmy, kulisy s hradními zdmi, květiny, tanec a další speciální aranže dotvářející scénu vám umožní pohled přímo do dávných časů.



V originálních skladbách jak v českém, tak v anglickém jazyce můžete kromě známých hudebních nástrojů, jako jsou bicí, flétny a akustické či elektrické kytary, slyšet také nástroje středověké, například šalmaj, kornamusu nebo cistru. Že nevíte, jak vypadají? Přijďte se podívat na některý z jejich koncertů. Termíny a místa vystoupení naleznete na www.tempusfolk.cz, kde můžete najít i nedávno vydané album Bílá vrána, které si lze zakoupit také na koncertech po celém Česku. Tempus se při tvorbě tohoto alba inspiroval středověkými melodiemi, které za pomoci moderních hudebních nástrojů propojuje se současností. V kombinaci s autorskými texty v češtině pak vše vytváří unikátní směsici středověké, folkové a rockové hudby.

Hudebníci také rádi navazují spolupráci se spřízněnými skupinami, které koncertní představení obohatí o jedinečnou fireshow nebo rytířské souboje. Významná je spolupráce s americkou hudební skupinou Blackmore’s Night, která má své fanoušky po celém světě a vybrala si Tempus jako předskokany na svém dvacátém výročním turné.

Spousta pozitivní energie, dobrá nálada, uvolněná atmosféra – to jsou výrazné rysy každého vystoupení skupiny Tempus. Do melodií jejich písní se zamilujete a zjistíte, že přestože se při své tvorbě inspirují převážně dobou středověku, jsou jejich písně nadčasové.

PR
Článek otištěn v Kult 07/18
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková
Máme to rádi zdravě
Břicháč Tom
Nová kniha Břicháče Toma „Máme to rádi zdravě“ vám opět přináší spoustu nových originálních receptů do vaší kuchyně. Jednoduchá, zdravá, a přesto výborná jídla, na kterých si pochutná celá rodina. A hlavně, tento způsob vaření vás začne bavit! Celá kniha je přehledně rozdělena do 7 kapitol. Najdete v ní vše od snídaní, přes svačiny, polévky, obědy, večeře až po zdravé mlsání.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2018 Radek Holík
Google+