Hudba

Zveřejněno dne 28. 7. 2018
Tempus
Již od roku 2007 těší fanoušky svou hudbou šestičlenná kapela Tempus z jižní Moravy. Ač má na první pohled téměř rockové složení, je její tvorba neotřelou kombinací rocku, folku a středověkých melodií. Kostýmy, kulisy s hradními zdmi, květiny, tanec a další speciální aranže dotvářející scénu vám umožní pohled přímo do dávných časů.



V originálních skladbách jak v českém, tak v anglickém jazyce můžete kromě známých hudebních nástrojů, jako jsou bicí, flétny a akustické či elektrické kytary, slyšet také nástroje středověké, například šalmaj, kornamusu nebo cistru. Že nevíte, jak vypadají? Přijďte se podívat na některý z jejich koncertů. Termíny a místa vystoupení naleznete na www.tempusfolk.cz, kde můžete najít i nedávno vydané album Bílá vrána, které si lze zakoupit také na koncertech po celém Česku. Tempus se při tvorbě tohoto alba inspiroval středověkými melodiemi, které za pomoci moderních hudebních nástrojů propojuje se současností. V kombinaci s autorskými texty v češtině pak vše vytváří unikátní směsici středověké, folkové a rockové hudby.

Hudebníci také rádi navazují spolupráci se spřízněnými skupinami, které koncertní představení obohatí o jedinečnou fireshow nebo rytířské souboje. Významná je spolupráce s americkou hudební skupinou Blackmore’s Night, která má své fanoušky po celém světě a vybrala si Tempus jako předskokany na svém dvacátém výročním turné.

Spousta pozitivní energie, dobrá nálada, uvolněná atmosféra – to jsou výrazné rysy každého vystoupení skupiny Tempus. Do melodií jejich písní se zamilujete a zjistíte, že přestože se při své tvorbě inspirují převážně dobou středověku, jsou jejich písně nadčasové.

PR
Článek otištěn v Kult 07/18
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Pavel Sedláček
Exotické koření s recepty
Grada
Unikátní a bohatě ilustrovaná publikace má za cíl seznámit zájemce o koření, a celkově o vaření, s jednotlivými druhy exotických bylinek, koření a jejich směsí. Nedílnou součástí knihy jsou i recepty, které vždy obsahují nejméně jedno z uváděných koření. Kniha má v dnešní době své bohaté opodstatnění, neboť se setkáváme se širokou nabídkou exotického koření ať již prodávaného na našem trhu, nebo dovezeného ze zahraničí. S jeho správným rozlišením a použitím si však zatím poradí jen velmi málo kuchařů či kuchařek, a to i z řad profesionálů, přestože se ho snaží v hojné míře při přípravě jídel používat.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+