Hudba

Zveřejněno dne 4. 8. 2018
Vizovické Trnkobraní
V pátek a sobotu 17. a 18. srpna 2018 bude areál likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích patřit hudebně-švestkovému festivalu Vizovické Trnkobraní. Do své druhé padesátky tento hudební festival s nejdelší tradicí vstoupí s Jarkem Nohavicou, který se na Trnkobraní vrací po dlouhých jedenadvaceti letech, kdy býval pravidelným účastníkem. Návštěvníci se dále můžou těšit na Arakain a Lucii Bílou, kapely Divokej Bill, Mig 21, Mandrage, Jelen, Mirai či zpěvačku Ewu Farnou a další interprety. V programu nebudou chybět také tradiční lokální hvězdy, jako je Fleret a Zuzana Šuláková, dcera legendární Jarmily Šulákové. 
 


Stejně jako loni v oficiálním programu Trnkobraní vystoupí i kapela, která vzejde z výsledků talentové soutěže Zahraj si s kapelou na Trnkobraní. Součástí bude i tradiční oblíbená soutěž v pojídání švestkových knedlíků otevřená široké veřejnosti. Ta letos proběhne v sobotu ve 13:20 a moderovat ji budou Patrik Hezucký s Michalem Kavalčíkem, dříve Rudou z Ostravy. Ve festivalovém areálu bude možné ochutnat ovocné knedlíky vyráběné z různých druhů ovoce, ze kterých likérka Rudolf Jelínek pálí své destiláty nebo navštívit muzeum slivovice. Návštěvníci se mohou těšit také na doprovodný program zahrnující filmové projekce, divadelní představení, taneční vystoupení folklorních souborů a soutěžní a tvůrčí aktivity pro děti. Ubytování je možné v placeném VIP kempu či stanovém městečku. V prostoru před festivalovým areálem bude zcela nově k dispozici prodejna potravin. Bližší informace o programu a cenách vstupenek najdete na http://www.trnkobrani.cz



PR
Článek otištěn v Menu 01/18
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Pavel Sedláček
Exotické koření s recepty
Grada
Unikátní a bohatě ilustrovaná publikace má za cíl seznámit zájemce o koření, a celkově o vaření, s jednotlivými druhy exotických bylinek, koření a jejich směsí. Nedílnou součástí knihy jsou i recepty, které vždy obsahují nejméně jedno z uváděných koření. Kniha má v dnešní době své bohaté opodstatnění, neboť se setkáváme se širokou nabídkou exotického koření ať již prodávaného na našem trhu, nebo dovezeného ze zahraničí. S jeho správným rozlišením a použitím si však zatím poradí jen velmi málo kuchařů či kuchařek, a to i z řad profesionálů, přestože se ho snaží v hojné míře při přípravě jídel používat.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+