Hudba

Zveřejněno dne 21. 5. 2018
DANCE BRNO 100
Taneční festival, který nemá svým záběrem ve střední Evropě obdoby. 
Jménem Baletu Národního divadla Brno bychom Vás chtěli pozvat na mezinárodní taneční festival DANCE BRNO 100, který se uskuteční v rámci oslav 100 let vzniku samostatného Československa. Festival pojede v plném proudu od 23. května do 16. června 2018 v Brně. V rámci festivalu vystoupí taneční soubory nástupnických republik habsburské monarchie. Na jednom místě se představí deset předních evropských baletních souborů z devíti evropských zemí. Přijedou tanečníci z Polska, Slovenska, Srbska, Rakouska, Slovinska, Ukrajiny, Chorvatska, Maďarska a České republiky. Taneční představení se ponesou v moderním duchu a každý divák si jednoznačně přijde na své. Festival bude zahájen premiérou Baletu NdB Amadeus MozArt v divadle Reduta. Ještě nikdy v historii se nepotkaly národní balety tolika zemí na jednom místě.
 



Festival úzce navazuje na tradici 25 ročníků festivalu Tance Brno. Město Brno se v roce 2018 připojí k celorepublikovým oslavám vzniku našeho státu festivalem Re:publika 1918– 2018 a jednou z klíčových akcí projektu bude i festival DANCE BRNO 100 nejen na brněnském výstavišti. V programech souborů se objeví skvělé tituly v choreografiích významných evropských a světových tvůrců, jako Chopiniana Michaila Fokina, Decadance Ohada Naharina, Five Tangos, Trois Gnossiennes Hanse van Manena, Popelka Thierry Malandaina, Doctor Zhivago Jiřího Bubeníčka a další. Festival bude zahájen premiérou inscenace Baletu NdB Amadeus Mozart ve středu 23. května 2018 v divadle Reduta.

Na festival lze využít iFestival Pass a při koupit 3 a více vstupenek na různá představení získáte slevu 30 %. Více informací najdete na www.dancebrno.cz
Těšíme se na vás!

Foto: Pavel Hejný

PR
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Jenny Linford
Česnek
Omega
Česnek vzbuzuje již od pradávna v lidech silné emoce – jedni jej milují, druzí nenávidí. Navzdory tomuto rozporu si v průběhu věků vybudoval takřka kultovní status, a to nejenom jako kulinářská ingredience, ale i jako přírodní lék, posilovač imunity a ochrana proti upírům i jiným zlým silám. Jeho charakteristická chuť a aroma, jež zvládnou dodat tolik potřebný „šmrnc“ téměř jakémukoli pokrmu, z něj udělala neocenitelnou součást každé spíže. Díky 65 nápaditým receptům, které dala dohromady kulinářská publicistka Jenny Linford, se i vy naučíte vařit s mnoha druhy a odrůdami česneku, jež se liší velikostí, pronikavostí i barvou.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2018 Radek Holík
Google+