Hudba

Zveřejněno dne 25. 11. 2017
Dobří jazzmani se vracejí. JazzFestBrno přivítá Marsalise, Cohena, Mehldaua a Bowieho saxofonistu McCaslina
Pořadatelé mezinárodního hudebního festivalu JazzFestBrno odtajnili první čtyři koncerty z programu 17. ročníku, který odstartuje 1. února příštího roku. Do Brna se vrátí oblíbenec místního publika izraelský basista Avishai Cohen s novou, rozšířenou kapelou a albem „1970“, vycházejícím z jazzových a etnických kořenů, ale kritiky označovaným jako „rafinovaný“ či „sofistikovaný“ pop.



Vedle něj figuruje v programu saxofonista Donny McCaslin, který i pod vlivem angažmá u Davida Bowieho definitivně podlehl kouzlu elektronických krabiček. V programu však nechybějí ani zástupci tradičních jazzových stylů. „Bigband Jazz at Lincoln Center Orchestra v čele s kapelníkem Wyntonem Marsalisem v roce 2016 dvakrát vyprodal Sono Centrum a podobně nabitou swingující jízdu nabídne i v nadcházejícím ročníku, kdy se ansámbl přesune do větších prostor Bobycentra,“ láká umělecký ředitel festivalu Vilém Spilka. Intenzivní zážitek v komorním prostředí pak slibuje sólový koncert pianisty Brada Mehldaua v Besedním domě.
Vstupenky v cenách od 290 korun jsou v prodeji už nyní na webu jazzfestbrno.cz, v prodejní síti Ticketportal a v běžných kamenných předprodejích. „Na koncerty bigbandu Wyntona Marsalise a Avishaie Cohena nabízíme i VIP vstupenky, které pravidelně z předprodeje mizí nejrychleji. Fanoušci si je totiž zvykli nadělovat jako originální vánoční dárek,“ doplňuje výkonný ředitel festivalu Vlastimil Trllo.

Radek Babička
Článek otištěn v Kult 12/17
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková
Máme to rádi zdravě
Břicháč Tom
Nová kniha Břicháče Toma „Máme to rádi zdravě“ vám opět přináší spoustu nových originálních receptů do vaší kuchyně. Jednoduchá, zdravá, a přesto výborná jídla, na kterých si pochutná celá rodina. A hlavně, tento způsob vaření vás začne bavit! Celá kniha je přehledně rozdělena do 7 kapitol. Najdete v ní vše od snídaní, přes svačiny, polévky, obědy, večeře až po zdravé mlsání.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2018 Radek Holík
Google+