Umění

Zveřejněno dne 15. 9. 2020
Turistický provoz za císaře pána
Upozornit na jedno netradiční výročí se rozhodli na Špilberku. Letos totiž uplynulo 140 let od chvíle, kdy někdejší krutá kasematní věznice přivítala první zvědavé turisty. Jak v 19. století vypadala návštěvní expozice, čím si průvodci svítili a jak moc si pro zvýšení návštěvnosti vymýšleli? Nejen to se můžete dozvědět od konce léta.

140 let od zpřístupnění kasemat veřejnosti
Muzeum města Brna, kasematy hradu Špilberka
27. srpna – 31. prosince 2020
www.spilberk.cz


Eva Svobodová
Článek otištěn v Kult 09/20
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Danka Šárková
Krkonošská kuchařka
Anahita
Dnes tato KRKONOŠSKÁ regionální kuchařka nabírá opět na oblíbenosti, jelikož mnoho z nás chce vařit ze surovin, které jsou u nás v Česku vypěstované. Zkuste si připravit typické kyselo, hladkou ančku, hubovec nebo upéct rozcuchanou nevěstu. Hodně receptů je vegetariánských, protože maso bylo vzácné. Zajímavý je též finanční rozpočet, kdy zjistíte, že za relativně málo peněz se dá velice chutně uvařit.
Reklama:

Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2021 Radek Holík
Google+