Výstavy

Zveřejněno dne 11. 8. 2018
Komentovaná prohlídka výstavy aut brněnských továrníků
Ve vile Stiassni na Hroznové 14 se pomalu chýlí ke svému konci výstava Auta brněnských továrníků - Löw-Beer / Stiassni / Tugendhat. Ve čtvrtek 16. srpna v 17 hodin proběhne komentovaná prohlídka a na nádvoří bude možné si prohlédnout jeden či více historických vozů.
 


Na přípravě výstavy spolupracovalo Technické muzeum v Brně, Národní památkový ústav a Muzeum Brněnska - vila Löw-Beer, kde měla výstava před dvěma lety premiéru. Její repríza ve vile Stiassni doplňuje nové informace o životě a automobilech ve vlastnictví rodiny, která vilu v období mezi dvěma světovými válkami obývala.
Výstava připomíná každodenní život s automobilem, který byl za první republiky přece jen luxusním strojem, ale také sportovní či sběratelské úspěchy automobilistů z podnikatelských rodin. Stranou nezůstává ani dobová motoristická móda.
"Při příležitosti blížícího se konce výstavy domlouváme zapůjčení dvou historických veteránů - vozy pro nejmovitější zákazníky bude zastupovat Austro Daimler z roku 1910 ze sbírek Technického muzea v Brně, vozy používané v továrně rodiny Stiassni zase Tatra 12 ze soukromé sbírky", dodává k připravované akci za organizátory Petr Svoboda.
V rámci komentované prohlídky bude výstavou provázet kurátorka Mgr. Sylvie Zouharová-Dyková z Technického muzea v Brně. Vstup na tuto akci je volný. Samotná výstava bude ve vile Stiassni k vidění do neděle 19. srpna.

Redakce
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Lukáš Hejlík
365 - Gastromapa Lukáše Hejlíka
Došel karamel
Herec Lukáš Hejlík se věnuje blogu Gastromapy už 6 let! Objíždí české luhy a moravské háje a každý den přináší jeden tip na místo, kde se lidé můžou dobře najíst, napít, dát si skvělou kávu nebo něco sladkého. Za ty roky projedl přes milion a půl, navštívil skoro půl druhého tisíce podniků, a tak bylo na čase to posunout dál. Nejdřív vznikla appka a teď i knížka Gastromapy. Jmenuje se 365 - Gastromapa Lukáše Hejlíka, a to hned z několika důvodů – dělal ji 365 dní, má 365 stran, ale především přináší 365 tipů. Kniha má 31 kapitol, jedna vás vezme s sebou na výlet po Česku, další vás zavede na přísnou snídani, na rychlý oběd, na jídlo z foodtrucku nebo za tím největším zážitkem! Ukáže vám místa, kde byste rozhodně žádný skvělý podnik nečekali. Nebo vás nechá proletět se po těch nejlepších kuchyních světa.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+