Divadla

Zveřejněno dne 10. 12. 2020
Petr Štěpán má již druhou Cenu Thálie
Petr Štěpán z Městského divadla Brno s rolí Satana v inscenaci Ztracený ráj (zpráva o člověku) zvítězil v kategorii mužský herecký výkon v kategorii Činohra při online udělování výročních Cen Thálie 14. listopadu 2020. 



Do angažmá Městského divadla Brno nastoupil Petr Štěpán hned po svých studiích na brněnské JAMU v roce 1996. Letošní Thálie však není jeho jedinou. V roce 2017 se zapsal do povědomí diváků rolí ďábelského Darryla van Horna v Čarodějkách z Eastwicku, za kterou právem dostal svou první. I v kategorii muzikálu jsou jeho výkony na velmi vysoké úrovni, což dokazuje Štěpánovu všestrannost. 

Hru Ztracený ráj (zpráva o člověku) uvedlo v premiéře Městské divadlo ještě tuto divadelní sezónu. V únoru odpremiérovali jevištní báseň o prvotním hříchu člověka v režii Doda Gombráda. Petr Štěpán v ní ztvárnil roli Satana. Komise Cen Thálie shrnula a popsala takto: „Petr Štěpán předvádí v Satanovi důkladně vystavěnou studii silné a mocné bytosti, která nemá démonické rysy, naopak zosobňuje to, co je na zlu přitažlivé. S minimem vnějších prostředků a důrazem na střídání verše s civilní řečí vykresluje lehce a s bravurou bytost na hranici mezi bohémem, intelektuálem, politikem a popkulturní ikonou. Úspěchem posedlý Satan je zábavným společníkem, jehož temné stránky vycházejí najevo pouze v případě, kdy pochybuje o svém vlastním konání.“

Kromě Petra Štěpána zaujaly nejen komisi, ale i diváky, také Barbora Goldmannová ve stejné inscenaci jako Petr Štěpán za svou roli Evy a dále Dagmar Křížová se svou Sophií Sheridanovou v muzikálu Mamma Mia!

Ceny Thálie
14. listopadu 2020

Redakce
Článek otištěn v Kult 12/20
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Danka Šárková
Krkonošská kuchařka
Anahita
Dnes tato KRKONOŠSKÁ regionální kuchařka nabírá opět na oblíbenosti, jelikož mnoho z nás chce vařit ze surovin, které jsou u nás v Česku vypěstované. Zkuste si připravit typické kyselo, hladkou ančku, hubovec nebo upéct rozcuchanou nevěstu. Hodně receptů je vegetariánských, protože maso bylo vzácné. Zajímavý je též finanční rozpočet, kdy zjistíte, že za relativně málo peněz se dá velice chutně uvařit.
Reklama:

Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2021 Radek Holík
Google+