Divadla

Zveřejněno dne 5. 5. 2019
Festivalové večery s vůní kávy
Do brněnských kaváren vtrhne již podesáté festival Brněnský Lunapark aneb Divadlo ke kávě, aby představil to nejlepší z místní nezávislé divadelní scény. V letošní velmi koncentrované verzi sází na intenzivní divadelní zážitek a propracovanou dramaturgickou koncepci. Festival se ohlíží za svými deseti lety působení nejen ve formě loga s létajícím číšníkem Leopoldem. Společně s pomocí fanoušků organizátoři připravili programový koncept, skládající se z deseti jedinečných večerů v podání festivalových stálic, tentokrát na téma člověčenství. 



Divák se prostřednictvím vybraných představení vydá na cestu kolem světa nejen ve hře jednoho ze zúčastněných divadel. Prozkoumávat bude lidské touhy a vztahy, člověka a jeho existenci. Poprvé se objeví na festivalu i stínohra. Celou jízdu zahájí 9. května Divadlo kjógen v Kavárně Trojka, kde 21. května symbolicky proběhne také slavnostní zakončení nejen 10. ročníku, ale i samotného festivalu. 

Zúčastněná divadla: BuranTeatr, Divadlo Facka, Divadlo Hysterie, Divadlo kjógen, Divadlo Líšeň, Druhý Pád, IMPRO DŽOW, Meandry, Napříč.cz, Střídavá péče  

Zúčastněné kapely: Ateliér, FÓRtetky, Golden Delicious, Hazafele, Irish Session, Ivo Běhan, Ludmila Darunchai Špaček, Pavel Čadek a Úcellová skupina, Sabor Latino duo, Swing Pigs, Tom Oakland 

Brněnský Lunapark aneb Divadlo ke kávě 2019
Brno
9. – 21. května 2019
www.facebook.com/brnenskylunapark/

Redakce
Článek otištěn v Kult 05/19
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Pavel Sedláček
Exotické koření s recepty
Grada
Unikátní a bohatě ilustrovaná publikace má za cíl seznámit zájemce o koření, a celkově o vaření, s jednotlivými druhy exotických bylinek, koření a jejich směsí. Nedílnou součástí knihy jsou i recepty, které vždy obsahují nejméně jedno z uváděných koření. Kniha má v dnešní době své bohaté opodstatnění, neboť se setkáváme se širokou nabídkou exotického koření ať již prodávaného na našem trhu, nebo dovezeného ze zahraničí. S jeho správným rozlišením a použitím si však zatím poradí jen velmi málo kuchařů či kuchařek, a to i z řad profesionálů, přestože se ho snaží v hojné míře při přípravě jídel používat.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+