Divadla

Zveřejněno dne 30. 3. 2019
Evropský sen v Brně!
Divadelní svět Brno patří k nejprestižnějším divadelním festivalům u nás. Těží jak z výhodné polohy města, tak z unikátní spolupráce brněnských divadel – Národního divadla Brno, Divadla Husa na provázku, HaDivadla, Městského divadla Brno, Divadla Polárka a obou scén JAMU. V roce 2019 vstoupí v termínu 23. – 28. května do svého jubilejního 10. ročníku. Jeho téma? Evropský sen!



"Letošní ročník měl původně slavit a tematizovat 30 let, které letos uplynou od sametové revoluce. Dramaturgická rada festivalu však záhy naznala, že v časech zpochybňování myšlenky jednotné a otevřené Evropy je nezbytné i o domácích událostech a výročích přemýšlet v širším kontextu. Právě proto jsme se rozhodli vtisknout festivalu téma Evropský sen," vysvětluje dramaturg Divadla Husa na provázku Martin Sládeček.

Diváci všech generací se tak letos mohou těšit na řadu pozoruhodných představení, vztahujících se k tomuto tématu, nejen z Česka a Slovenska, ale také z Belgie, Jihoafrické republiky, Jižní Koreje, Komorských ostrovů, Madagaskaru, Martiniku, Německa, Norska a Polska. Hrát se přitom nebude jen na výše zmíněných scénách, ale také třeba v šapitó na Kraví hoře nebo ve známé Löw-Beerově vile

Ze široké nabídky festivalu, jehož program je rozdělen hned do několika linií, si vybere opravdu každý. K vidění budou nejen činoherní představení předních evropských souborů, ale také představení pro rodiny s dětmi či přímo pro děti. Nadto Divadelní svět Brno nabídne také výjimečné produkce pohybového a tanečního divadla. 

Divadelní svět Brno 2019
Brno
23. – 28. května 2019
www.divadelnisvet.cz

Eva Sedláčková
Článek otištěn v Kult 04/19
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Pavel Sedláček
Exotické koření s recepty
Grada
Unikátní a bohatě ilustrovaná publikace má za cíl seznámit zájemce o koření, a celkově o vaření, s jednotlivými druhy exotických bylinek, koření a jejich směsí. Nedílnou součástí knihy jsou i recepty, které vždy obsahují nejméně jedno z uváděných koření. Kniha má v dnešní době své bohaté opodstatnění, neboť se setkáváme se širokou nabídkou exotického koření ať již prodávaného na našem trhu, nebo dovezeného ze zahraničí. S jeho správným rozlišením a použitím si však zatím poradí jen velmi málo kuchařů či kuchařek, a to i z řad profesionálů, přestože se ho snaží v hojné míře při přípravě jídel používat.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+