Děti

Zveřejněno dne 3. 7. 2017
EDITORIAL: Silvie Šeborová
Konečně přicházejí vytoužené letní měsíce, pro některé pracující ovšem nastává problém: Kam s dětmi? Pokud nechcete své ratolesti posílat daleko za humna, ale zároveň potřebujete, aby kreativně trávily volný čas, můžete využít nabídky příměstských táborů Moravské galerie.



Ta pro toto léto organizuje hned několik artcampů určených pro děti ve věkovém rozmezí od 5 do 16 let. Kurz CESTUJEME ČASEM, pořádaný ve spolupráci s Filharmonií Brno, je sice již vyprodán, ale volná místa jsou stále v ostatních artcampech.

Nejmladší děti (5–12 let) se zabaví na táboře s názvem SE SLUNÍČKEM ZA UMĚNÍM, a to hned ve dvou termínech (31. 7. – 4. 8. a 28. 8. – 1. 9.). Pro příznivce architektury je určeno zážitkové putování po zákoutích Brna VÝPRAVY (P)O MĚSTĚ (14.–18. 8., věk 6–13 let), při němž si děti vyslechnou množství poutavých příběhů. Dospívající děti, které zajímá audiovizuální technika, můžete nalákat na filmový workshop DOKUKMEN (21.–25. 8., věk 10–16 let). Letos se účastníci zaměří na fiktivní dokument, přičemž inspirací jim bude výstava o městských subkulturách KMENY 90.

Strávit letní podvečer kreativně mohou i dospělí, a to díky malířskému kurzu TUŽKOU, ŠTĚTCEM MEZI STROMY (7.–10. 8., 17:30–20:30), při kterém jim zkušený lektor ukáže, jakými způsoby se dá namalovat krajina.

Silvie Šeborová, náměstkyně pro vnější komunikaci, Moravská galerie


Redakce
Článek otištěn v Kult 07/17
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Petr Klíma
Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny
SmartPress
Neházejte hrách na stěnu. Uvařte z něj skvělou večeři! S novou knihou Petra Klímy objevíte kouzlo moderní veganské kuchyně. A protože zásadní součást zdravého jídelníčku představují bílkoviny, je věnována luštěninám jako jejich kvalitnímu rostlinnému zdroji. Jak ale luštěniny skutečně zařadit do domácího vaření? Jak je správně připravovat, klíčit, fermentovat, skladovat? Co všechno se z nich dá vyčarovat a jaké druhy se na co hodí nejlépe? A hlavně, jak si na nich i s dětmi pochutnat a nikdy se u toho nenudit? Kniha obsahuje téměř 80 skvělých receptů plných „zelených bílkovin“ (saláty a pomazánky – klíčené luštěniny – polévky – hlavní jídla – laskominy a sladká jídla).
Reklama:

Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+