Divadla

Zveřejněno dne 14. 4. 2019
Zdeněk Černín – herec, režisér a principál Dvorního divadla
V Mahenově divadle byl prvním českým Amadeem dva roky před premiérou Formanova filmu. Drzý, excentrický a přitom uvěřitelný projev a schopnost vnímat inscenaci jako celek předurčily Zdeňka k režijní práci. Šedesátiny oslavil ve vlastním Dvorním divadle hlavní rolí ve vlastní režii i dramatizaci v inscenaci A taková to byla láska.



Nejvíce si cení Mistra a Markétky (Thálie pro Alenu Antalovou), Maryši v německém Bautzenu a Čekání na Godota s Boleslavem Polívkou a Jiřím Pechou. Ve středu 17. dubna 2019 můžete všestranného divadelníka vidět v divadle na Jánské jako pana Lakomého ve vlastní úpravě i režii Molièrova Lakomce po boku Hany Tomáš Briešťanské. Úplnou novinkou je pro brněnské publikum Loutka dramatika Miro Gavrana. Jako Marko, nesnesitelný, egoistický a protivný chlap, potrápí Zdeněk Černín Michaelu Baladovou, ačkoliv je to pouhá loutka sestrojená pro potěšení mužů. Komedii uvádí divadlo 25. dubna 2019. Rezervace na www.dvornidivadlo.cz.  

Lakomec a Loutka
Dvorní divadlo
17. a 25. dubna 2019
www.dvornidivadlo.cz 
Foto: Eva Seanínel Kolomazníková

Redakce
Článek otištěn v Kult 04/19
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Petr Klíma
Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny
SmartPress
Neházejte hrách na stěnu. Uvařte z něj skvělou večeři! S novou knihou Petra Klímy objevíte kouzlo moderní veganské kuchyně. A protože zásadní součást zdravého jídelníčku představují bílkoviny, je věnována luštěninám jako jejich kvalitnímu rostlinnému zdroji. Jak ale luštěniny skutečně zařadit do domácího vaření? Jak je správně připravovat, klíčit, fermentovat, skladovat? Co všechno se z nich dá vyčarovat a jaké druhy se na co hodí nejlépe? A hlavně, jak si na nich i s dětmi pochutnat a nikdy se u toho nenudit? Kniha obsahuje téměř 80 skvělých receptů plných „zelených bílkovin“ (saláty a pomazánky – klíčené luštěniny – polévky – hlavní jídla – laskominy a sladká jídla).
Reklama:

Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+