Výstavy

Zveřejněno dne 1. 4. 2019
Výstava fotografií ukazuje krásu dobrovolnictví
Různé tváře dobrovolnictví představuje fotografická výstava humanitární organizace ADRA v brněnské Galerii Vaňkovka. Černobílé fotografie zachycují dobrovolníky a to, co světu přinášejí: laskavost, zájem nebo lidskou blízkost. Dobrovolnictví propojuje svět potřebných se světem těch, kteří chtějí pomáhat, a tak i výstava nese tematický název Propojeni.



Dobrovolníci zapojení do programů dobrovolnických center ADRA navštěvují potřebné napříč generacemi i sociálními skupinami – od zdravotně postižených dětí a dětí v pěstounské péči přes nemocné či zdravotně hendikepované dospělé až po seniory. "Výstava skrze fotografie ukazuje vztah našich dobrovolníků a jejich klientů, náplň dobrovolnické návštěvy, i velkou škálu dobrovolnických programů. Mluví o tom, že malé, obyčejné věci sdílené s druhým člověkem přinášejí největší radost," popsala vedoucí Dobrovolnického centra ADRA Brno Kateřina Havránková.

Autorem snímků je fotograf Daniel Kašpar, působící v Londýně. Fotografie vznikly loni v létě při jeho návštěvě České republiky. Focení se uskutečnilo ve čtyřech dobrovolnických centrech na Moravě, v Brně se do něj zapojili dobrovolníci a klienti ze tří domovů pro seniory. Výstava v Galerii Vaňkovka potrvá od 1. do 10. dubna 2019.

Dobrovolnické centrum ADRA v Brně funguje od roku 2016. Vytváří zázemí pro dobrovolníky, kteří pravidelně navštěvují klienty domovů pro seniory a dalších zařízení. Bez nároku na finanční odměnu jim svůj čas pravidelně věnuje více než 60 lidí. Jejich přítomnost obyvatelům domovů vrací vědomí vlastní hodnoty i chuť do života.

Kristýna Gillíková, www.adrabrno.cz

Redakce
Článek otištěn v Kult 04/19
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Pavel Sedláček
Exotické koření s recepty
Grada
Unikátní a bohatě ilustrovaná publikace má za cíl seznámit zájemce o koření, a celkově o vaření, s jednotlivými druhy exotických bylinek, koření a jejich směsí. Nedílnou součástí knihy jsou i recepty, které vždy obsahují nejméně jedno z uváděných koření. Kniha má v dnešní době své bohaté opodstatnění, neboť se setkáváme se širokou nabídkou exotického koření ať již prodávaného na našem trhu, nebo dovezeného ze zahraničí. S jeho správným rozlišením a použitím si však zatím poradí jen velmi málo kuchařů či kuchařek, a to i z řad profesionálů, přestože se ho snaží v hojné míře při přípravě jídel používat.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+