Knihy

Zveřejněno dne 29. 11. 2018
Třetí ročník projektu Jižní Morava čte se blíží do finále!
Finále letošního ročníku soutěže na podporu čtenářství v Jihomoravském kraji Jižní Morava čte se blíží! Všichni nominovaní z kategorie výtvarné a literárně-výtvarné se pak sejdou 1. prosince 2018 v Divadle Polárka. O týden později, 8. prosince 2018, proběhne v Hvězdárně a planetáriu Brno vyhlášení dvou kategorií literární soutěže – dětí ve věku 8–10 let a 11–15 let a kategorie audiovizuální.



V šedesáti knihovnách zapojených do projektu Jižní Morava čte proběhla uzávěrka odevzdávání soutěžních prací dětí ve věku 4–15 let. Téma letošní soutěže znělo Moje obec – moje město – můj kraj za 100 let. Práce mohly děti odevzdávat formou výtvarnou (u nejmenších dětí), literární (u dětí od 8 do 15 let), literárně výtvarnou pro kolektivy a také audiovizuální formou pro kolektivy (letošní novinka).

Všichni nominovaní z kategorie výtvarné a literárně-výtvarné se sejdou v sobotu 1. prosince 2018 v Divadle Polárka, kde na ně čeká divadelní představení a vyhlášení absolutních vítězů. V Hvězdárně a planetáriu Brno proběhne o týden později, tedy v sobotu 8. prosince 2018, vyhlášení dvou kategorií literární soutěže – dětí ve věku 8–10 let a 11–15 let a kategorie audiovizuální. Také pro ně je připraveno kromě filmových představení i předání cen a čtení vítězných prací.

Poděkování patří všem knihovnicím a knihovníkům, kteří ve svých knihovnách v průběhu září a října uspořádali množství podpůrných akcí, při nichž byly děti nenásilnou formou motivovány k lásce ke knize, spisovatelům, kronikářům, ilustrátorům, hercům, zastupitelům měst a dalším zajímavým osobnostem.

Projekt je spolufinancován Jihomoravským krajem.   
Bližší informace: http://jiznimoravacte.cz

Redakce
Článek otištěn v Kult 12/18
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Petr Klíma
Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny
SmartPress
Neházejte hrách na stěnu. Uvařte z něj skvělou večeři! S novou knihou Petra Klímy objevíte kouzlo moderní veganské kuchyně. A protože zásadní součást zdravého jídelníčku představují bílkoviny, je věnována luštěninám jako jejich kvalitnímu rostlinnému zdroji. Jak ale luštěniny skutečně zařadit do domácího vaření? Jak je správně připravovat, klíčit, fermentovat, skladovat? Co všechno se z nich dá vyčarovat a jaké druhy se na co hodí nejlépe? A hlavně, jak si na nich i s dětmi pochutnat a nikdy se u toho nenudit? Kniha obsahuje téměř 80 skvělých receptů plných „zelených bílkovin“ (saláty a pomazánky – klíčené luštěniny – polévky – hlavní jídla – laskominy a sladká jídla).
Reklama:

Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+