Time out

Zveřejněno dne 10. 4. 2018
Místo, kde se zážitky snoubí s dokonalou chutí
Vůně kakaa se z 1. brněnské čokoládovny line teprve půl roku, ovšem v Brně se dnes najde jen málokdo, kdo o tomto výjimečném podniku slyší poprvé. Sladká továrna, ke které náleží i prvotřídní restaurace, totiž nevyrábí pouze čokoládu, ale rovnou celé pokrmy vybroušené chuti.


Splněný sen jednoho Brňana
V Modřicích stojí kousek od kostela výrazný oranžový dům. Když jedete kolem, nemůžete si ho nevšimnout. Název 1. brněnská čokoládovna původně patřil místní výrobně čokolády, čokoládových krémů, pralinek, horkých čokoládových nápojů a dalších kakaových dobrot. Majitel Jan Odložil si však chtěl splnit ještě jeden sen – otevřít vlastní restauraci. A proč ji rovnou nespojit s čokoládovnou? 
Ovšem nejen tím vás restaurace, která si už velmi krátce po otevření vybudovala právoplatnou pozici mezi předními brněnskými gastropodniky, osloví. Říká se o ní totiž, že je zážitková. Jídlo a vůbec celý pobyt u stolu vás má hlavně bavit a potěšit nejen v žaludku, ale i na duši.
Kuchaři rádi experimentují
Kuchyně 1. brněnské čokoládovny je typická surovinami, které pocházejí z malých českých farem a od lokálních dodavatelů. Pečivo, sýry, uzeniny a koneckonců čokoládu si vyrábějí sami. Také poctivá příprava a styl aranžování jídla vás přesvědčí o tom, že dostanete naservírovaný velkorysý zážitek. Umění kuchařů i chování obsluhy dokládá, že personál prošel „výcvikem“ v luxusních zahraničních a domácích restauracích. Kouzlo atmosféry pak dotváří interiér laděný podle moderních trendů.
Výhodou je i stručný a přehledný jídelní lístek. Zakládá si na vytříbeném párování chutí a to, že je natištěný na bramborovém papíru, vás asi také nepřekvapí. Kuchaři se tu nebojí ničeho, proto na menu mnohdy najdete i méně časté suroviny a jejich kombinace či kontrasty, které byste doma nejspíš neochutnali. 1. brněnská čokoládovna se zkrátka baví jídlem, ráda si hraje a na talíři je to poznat.
Zajděte na oběd
Pokud si chcete udělat radost i během polední pauzy v práci, vydejte se do 1. brněnské čokoládovny na oběd. Čeká na vás příjemné tříchodové menu - předkrm či polévka, výběr ze dvou hlavních chodů a na konec dezert s kávou. Při přípravě obědů myslí restaurace na to, že se hosté ještě vracejí do práce, proto jsou pokrmy lehčí, snadno stravitelné a nezatíží žaludek natolik, abyste pak v kanceláři padali únavou. Přesto zasytí i ty nejvyhládlejší krky.
Restaurace také nabízí zážitky pro firmy. Běžné školení v zasedačce můžete přesunout do odděleného salonku nebo rovnou celé restaurace, u něj ochutnávat místní dobroty a popíjet domácí limonády či čerstvě vymačkané fresh džusy. K dispozici je i projektor s plátnem. Během akce si můžete „odskočit“ na prohlídku čokoládovny a dokonce si vyrobit vlastní tabulku.
Název: Restaurace 1. brněnská čokoládovna
Adresa: Benešova 166, Modřice
Rezervace tel.: 731 988 777
Email: provoz@1bc.cz ; http://www.1bc.cz

Otevírací doba:
Restaurace
·  Po-So: 11:00 - 15:00 a 18:00 - 22:00
·  Ne: 11:00 - 16:00
Čokoládovna
·  Po-So: 10:00 - 18:00

Servis 5/5
Prostředí 5/5
Jídlo: 5/5
Hodnocení: 100% 

Lucie Hušková
Článek otištěn v Kult 04/18
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Jenny Linford
Česnek
Omega
Česnek vzbuzuje již od pradávna v lidech silné emoce – jedni jej milují, druzí nenávidí. Navzdory tomuto rozporu si v průběhu věků vybudoval takřka kultovní status, a to nejenom jako kulinářská ingredience, ale i jako přírodní lék, posilovač imunity a ochrana proti upírům i jiným zlým silám. Jeho charakteristická chuť a aroma, jež zvládnou dodat tolik potřebný „šmrnc“ téměř jakémukoli pokrmu, z něj udělala neocenitelnou součást každé spíže. Díky 65 nápaditým receptům, které dala dohromady kulinářská publicistka Jenny Linford, se i vy naučíte vařit s mnoha druhy a odrůdami česneku, jež se liší velikostí, pronikavostí i barvou.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2018 Radek Holík
Google+