Time out

Zveřejněno dne 5. 1. 2018
Orientální tance

V úterý 9. ledna v 15:30 se v Masarykově onkologickém ústavu v Brně v Galerii Žlutý kopec (2. patro Švejdova pavilonu) uskuteční zajímavá akce.

 



Pozvání přijala skupina Shaheen, která se zabývá nejen orientálním tancem. Skupina byla založena v roce 2013 Nikol Pospíšilovou, Lenkou Fučíkovou a Renatou Fatkhulislamovou. Ty vystudovaly společně Taneční konzervatoř v Brně. Díky znalostem různých druhů tance propojují orientální tanec s jinými tanečními styly a vznikají tak originální a kreativní vystoupení. 

Nikol Pospíšilová, která nyní skupinu vede, je tanečnicí a lektorkou z Brna. Své pohybové nadání začala rozvíjet v moderní gymnastice, které se věnovala od svých pěti let. V roce 2010 absolvovala Taneční konzervatoř v Brně, která ji připravila ke kvalifikovanému uplatnění v profesi tanečního umělce a tanečního pedagoga. Součástí klasického baletního vzdělávání byl i moderní tanec, lidový tanec, historický tanec, koncertní a scénická praxe, či tanec s partnerem. V roce 2014 si otevřela taneční studio Narin Dance, kde vedla své kurzy. Nejtalentovanější žákyně se pod jejím vedením pravidelně účastní tuzemských i mezinárodních soutěží, kde obsazují přední příčky. Mimo jiné jsou trojnásobnými mistryněmi světa z roku 2013 na MS World Dance Championship WADF v kategorii show belly dance (břišní tance).
Součástí tohoto odpoledne bude také malá vernisáž výstavy obrazů Veroniky Pešinové.


Redakce
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Jenny Linford
Česnek
Omega
Česnek vzbuzuje již od pradávna v lidech silné emoce – jedni jej milují, druzí nenávidí. Navzdory tomuto rozporu si v průběhu věků vybudoval takřka kultovní status, a to nejenom jako kulinářská ingredience, ale i jako přírodní lék, posilovač imunity a ochrana proti upírům i jiným zlým silám. Jeho charakteristická chuť a aroma, jež zvládnou dodat tolik potřebný „šmrnc“ téměř jakémukoli pokrmu, z něj udělala neocenitelnou součást každé spíže. Díky 65 nápaditým receptům, které dala dohromady kulinářská publicistka Jenny Linford, se i vy naučíte vařit s mnoha druhy a odrůdami česneku, jež se liší velikostí, pronikavostí i barvou.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2018 Radek Holík
Google+