Menu

Zveřejněno dne 15. 11. 2017
The Roses Beer&Coffee
Jste-li v Brně noví nebo vás zajímá, co za nové podniky se v Brně vylíhlo přes léto, svezte se šalinou (tramvají alebo električkou) číslo 12. Za celých 18 minut můžete přímo u zastávky Červinkova objevit a poznat heroes z The Roses Beer&Coffee.

The Roses Beer&Coffee je nový krásný podnik otevřený teprve na konci srpna 2017, přesto je na svém místě a krásně do něj zapadá. Je kombinací denní kavárny s výběrovou kávou a odpoledního a večerního pivního baru s mini- a mikropivovary.

Provoz má příjemnou otevírací dobu od 8:00 do 23:00 hod. Ranní káva vám bezpochyby zpříjemní a chuťově naladí den, a máte-li chvíli, okoření vám jej také svým příběhem, protože zde se na mlýnku pravidelně obměňují kávy jak z lokálních pražíren, tak z celého světa. Vybrané dezerty, přes oběd polévka, to je skutečně pohoda v Králově Poli.

Za konceptem podniku stojí osmnáctiletý brněnský barista Vojta Růžička, který kávě propadl už ve svých dvanácti letech (2011): „V roce 2015 jsem se zúčastnil soutěže barista Týdne kávy a skončil jsem na čtvrtém místě. V roce 2016 jsem poprvé soutěžil na Baristovi roku, tam jsem obsadil desáté místo. Letos jsem na Baristovi roku soutěžil znovu, umístil jsem se na místě sedmém.“

My jsme si při naší návštěvě pochutnali na promyté Ethiopii Binitu Ambela od maďarské pražírny Casino Mocca. No a pokud jste snad poslední větě příliš nerozumněli, neváhejte se zeptat, oni vám zde tu rádi vysvětlí. Ač u piva se dá večer debatovat jistě i o jiných věcech...

The Roses Beer&Coffee
Purkyňova 116
Po–pá: 8:00–23:00, víkendy zavřeno


Kateřina Eichlerová
Článek otištěn v Kult 11/17
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Jenny Linford
Česnek
Omega
Česnek vzbuzuje již od pradávna v lidech silné emoce – jedni jej milují, druzí nenávidí. Navzdory tomuto rozporu si v průběhu věků vybudoval takřka kultovní status, a to nejenom jako kulinářská ingredience, ale i jako přírodní lék, posilovač imunity a ochrana proti upírům i jiným zlým silám. Jeho charakteristická chuť a aroma, jež zvládnou dodat tolik potřebný „šmrnc“ téměř jakémukoli pokrmu, z něj udělala neocenitelnou součást každé spíže. Díky 65 nápaditým receptům, které dala dohromady kulinářská publicistka Jenny Linford, se i vy naučíte vařit s mnoha druhy a odrůdami česneku, jež se liší velikostí, pronikavostí i barvou.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2018 Radek Holík
Google+