MEDIA HILL

Menu, časopis, nové číslo, podzim, restaurace, gastronomie, Pavel Maurer

Zveřejněno dne 28. 9. 2007
Podzimní Menu

Koncem září vychází letošní druhé číslo časopisu Menu – průvodce restauracemi a hotely. Hlavním tématem nového čísla je víno. Přiblížíme vám zejména netradiční a méně obvyklá vína, dočtete se o Beaujolais, ledových, slámových či tokajských vínech.



Hlavní téma nového Menu je navíc doplněno článkem, který se věnuje pochutinám a jídlům vhodným k netradičním typům vín.
V rubrice Stolování se jsme se podívali na zoubek zvláštnostem stolování v zahraničí. Prozradíme vám, co je v cizích zemích chápáno jako běžné a naopak co je považováno za faux-pas.
Součástí nového čísla je jako vždy také rozhovor se známou osobností. Tentokrát jsme si o restauracích, jídle a kulinářských zážitcích povídali s Pavlem Maurerem – vydavatelem publikace Maurerův výběr Grand Restaurant a organizátorem festivalu Prague Food Festival, který proběhl začátkem září v Praze.
V sekci Restaurace jsme se zaměřili na internet v kavárnách a restauracích. Dozvíte se, že klasickým internetovým kavárnám v Brně zvoní hrana. Do popředí se totiž dostává bezplatné připojení přes Wi-Fi, které svým zákazníkům nabízí už velká část brněnských kaváren a restaurací. Dále jsme se v této sekci věnovali tématu reklamací v restauracích. Poradíme vám, jak postupovat při reklamaci, na co máte nárok a jaká jsou vaše práva.
Jako vždy jsou pro vás připraveny recenze zajímavých brněnských restaurací. Nechybí ani rubrika Specialita podniku, v níž představujeme na barevných fotografiích s popisky lákavé pokrmy vybraných restaurací.
V sekci věnované hotelům jsme se zaměřili na doplňkové a speciální služby a nabídky hotelů. Zjistíte, že většina z nich už nenabízí pouze ubytování a stravování, ale například také možnost rezervace vstupenek na kulturní akce, relaxační víkendové pobyty, hlídání dětí apod.
V novém vydání časopisu Menu naleznete také mnoho dalších zajímavosti a aktualit z hotelnictví a gastronomie. Součástí časopisu je samozřejmě přehled brněnských restaurací a hotelů s praktickou mapou, do níž jsou zařízení zakreslena. Menu je prostě nepostradatelný průvodce restauracemi, hotely a gastronomií.

Menu 1/08 vychází 26. února 2008.
Redakční uzávěrka je 4. února 2008.


Petra Samsonová
 Přidejte k článku první komentář >> 
Menu, časopis, nové číslo, podzim, restaurace, gastronomie, Pavel Maurer
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Robert Kvaček, Dušan Tomášek
Generál šel na smrt. Životní příběh Aloise Eliáše
Epocha
Příběh za 2. světové války ojedinělý: Poprava předsedy vlády země okupované Němci! Hitlerovci se jí dopustili v červnu 1942 na pražské střelnici v Kobylisích. Na rozdíl od stalinistů nacisté, jisti si svým vítězstvím, se podobnými vraždami veřejně chlubili. Alois Eliáš nebojoval běžnými zbraněmi jako Morávek, Mašín a Balabán. Jeho zbraní byla vojenská lest, předstírání a oddalování, získávání času a snaha o narušení záměrů protivníka. Za těžkých podmínek udržoval rádiové i kurýrní spojení s prezidentem Benešem v Londýně a využíval i dřívější známosti s protektorem Neurathem z mírových jednání v Ženevě. Svedl nejeden „ústupový“ boj s K. H. Frankem. Byl si vědom toho, že mu hrozí smrt. Jiným pomohl k emigraci, ale sám nabídku emigrovat odmítl. Teprve v den nástupu Heydricha v září 1941 byl zatčen a odsouzen k smrti. Zemřel jako hrdina.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+