MEDIA HILL

Menu, časopis, nové číslo, podzim, restaurace, gastronomie, Pavel Maurer

Zveřejněno dne 28. 9. 2007
Podzimní Menu

Koncem září vychází letošní druhé číslo časopisu Menu – průvodce restauracemi a hotely. Hlavním tématem nového čísla je víno. Přiblížíme vám zejména netradiční a méně obvyklá vína, dočtete se o Beaujolais, ledových, slámových či tokajských vínech.



Hlavní téma nového Menu je navíc doplněno článkem, který se věnuje pochutinám a jídlům vhodným k netradičním typům vín.
V rubrice Stolování se jsme se podívali na zoubek zvláštnostem stolování v zahraničí. Prozradíme vám, co je v cizích zemích chápáno jako běžné a naopak co je považováno za faux-pas.
Součástí nového čísla je jako vždy také rozhovor se známou osobností. Tentokrát jsme si o restauracích, jídle a kulinářských zážitcích povídali s Pavlem Maurerem – vydavatelem publikace Maurerův výběr Grand Restaurant a organizátorem festivalu Prague Food Festival, který proběhl začátkem září v Praze.
V sekci Restaurace jsme se zaměřili na internet v kavárnách a restauracích. Dozvíte se, že klasickým internetovým kavárnám v Brně zvoní hrana. Do popředí se totiž dostává bezplatné připojení přes Wi-Fi, které svým zákazníkům nabízí už velká část brněnských kaváren a restaurací. Dále jsme se v této sekci věnovali tématu reklamací v restauracích. Poradíme vám, jak postupovat při reklamaci, na co máte nárok a jaká jsou vaše práva.
Jako vždy jsou pro vás připraveny recenze zajímavých brněnských restaurací. Nechybí ani rubrika Specialita podniku, v níž představujeme na barevných fotografiích s popisky lákavé pokrmy vybraných restaurací.
V sekci věnované hotelům jsme se zaměřili na doplňkové a speciální služby a nabídky hotelů. Zjistíte, že většina z nich už nenabízí pouze ubytování a stravování, ale například také možnost rezervace vstupenek na kulturní akce, relaxační víkendové pobyty, hlídání dětí apod.
V novém vydání časopisu Menu naleznete také mnoho dalších zajímavosti a aktualit z hotelnictví a gastronomie. Součástí časopisu je samozřejmě přehled brněnských restaurací a hotelů s praktickou mapou, do níž jsou zařízení zakreslena. Menu je prostě nepostradatelný průvodce restauracemi, hotely a gastronomií.

Menu 1/08 vychází 26. února 2008.
Redakční uzávěrka je 4. února 2008.


Petra Samsonová
 Přidejte k článku první komentář >> 
Menu, časopis, nové číslo, podzim, restaurace, gastronomie, Pavel Maurer
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Ariana Neumann
Pod svícnem tma. Hledání příběhu mého otce
Argo
Ariana Neumann se narodila v sedmdesátých letech dvacátého století ve Venezuele – zde se začíná odvíjet i děj její knihy – v rodině úspěšného průmyslníka. V době jejího dospívání pro ni byl otec ztělesněním úspěchu a síly. Jeho ovšem pronásledovaly noční můry a probouzel se hlasitým křikem v jazyce, jejž nikdo nepoznával a ani mu nerozuměl. Otec o své minulosti nikdy nehovořil. Jednoho dne našla Ariana starý doklad totožnosti s otcovou dávnou fotografií, ale zcela neznámým jménem. V autorčině pátrání byl onen doklad prvním vodítkem, dalším se stala krabice, kterou zdědila v roce 2001 po otcově smrti. Krabice obsahovala válečné dokumenty, které konečně otevřely dveře ke skutečné minulosti Arianina otce.
Reklama:

Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2020 Radek Holík
Google+